joke81 Geplaatst: 26 mei 2011 Share Geplaatst: 26 mei 2011 de capucijnererwt zit vol bloemetjes, dus ik kijk vooruit, en zou dus al graag wat recept achter de hand hebbenheb dit nog nooit gekweekt/klaargemaakt Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
greetje11 Geplaatst: 26 mei 2011 Share Geplaatst: 26 mei 2011 Gewoon kort koken met gebakken spekjes en een fijn gesnipperd uitje. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
harmony Geplaatst: 26 mei 2011 Share Geplaatst: 26 mei 2011 Of met rul gebakken gehakt, rode paprika, ui, veel peperOf met sucijsjes (in plakjes snijden en meebakken) en ui en groenten naar smaakAls extra smaakmaker picalilly Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
bart Geplaatst: 26 mei 2011 Share Geplaatst: 26 mei 2011 Koken, pureren, bloem erdoor, (hamburger)kruiden erdoor, burgertjes van kneden frituren en smullen maar. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
harmony Geplaatst: 26 mei 2011 Share Geplaatst: 26 mei 2011 Ha Bart, jij hebt een variant op falafel genomen.Hier mijn recept, ipv kikkererwten gebruik je dan de capucijners Ingrediënten:600 g gekookte capucijners2 eieren1 kleine ui, gesnipperd1 flinke hand fijngesneden peterselie2 el sesamzaad2 tenen knoflook, geperst2 tl gemalen komijn3 tl gemalen koriander1 tl chilipoeder100 g bloemfrituurolie Bereiden:Pureer de capucijners in de keukenmachine met de eieren, ui, peterselie en sesamzaad. Breng op smaak met de knoflook, komijn, koriander, chilipoeder en flink wat zout. Neem telkens een klein lepeltje van het mengsel, leg het in de bloem en rol er daarna een balletje van ter grootte van een walnoot. Laat de balletjes minstens 2 uur in de koelkast rusten. Verhit de olie in de frituurpan tot 175 °C. Frituur de balletjes in porties van 4-5 goudbruin in ca. 3 min. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Lekker met knoflooksaus. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jasmin Geplaatst: 26 mei 2011 Share Geplaatst: 26 mei 2011 Bij authentieke falafel gebruik je rauwe kikkererwten... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
harmony Geplaatst: 27 mei 2011 Share Geplaatst: 27 mei 2011 Hoi Jasmin,Grappig, dat wist ik dan weer niet. Maar ja, die zijn hier al helemaal niet te koop Dan kun je dus ook rauwe capucijners gebruiken. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jasmin Geplaatst: 27 mei 2011 Share Geplaatst: 27 mei 2011 Je moet ze dan 1 of twee dagen laten weken, en daarna met (verse) kruiden ed door een gehaktmolen draaien.Een takkenkarwei, maar het resultaat is meer dan perfectie... lekkere falafel... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
harmony Geplaatst: 27 mei 2011 Share Geplaatst: 27 mei 2011 Jasmin, met verse bedoel je dan eigenlijk gedroogde, die laat je toch ook minimaal 1 nacht weken? Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jasmin Geplaatst: 27 mei 2011 Share Geplaatst: 27 mei 2011 Heb je het over de kruiden?? We draaien er verse bladpeterselie, verse koriander en verse bosui doorheen, naast de gedroogde kruiden zoals komijn enzo... Die bosjes worden gemengd met de geweekte kikkererwten door de molen gedraaid. Met een handmolen wordt de struktuur beter dan met een elektrisch apparaat. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jasmin Geplaatst: 27 mei 2011 Share Geplaatst: 27 mei 2011 Een variant is falafel van bruine tuinbonen gemaakt. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
harmony Geplaatst: 27 mei 2011 Share Geplaatst: 27 mei 2011 Nee, ik de bedoel de erwten, maar dat is niet zo belangrijk, ik heb sowieso geen verse.Zelf gebruik ik ook het liefst verse koriander, maar dat kan ik hier niet altijd krijgen en nu is het nog niet groot genoeg Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jasmin Geplaatst: 27 mei 2011 Share Geplaatst: 27 mei 2011 Koriander kan ook binnen in potten. Blijft natuurlijk ieliger dan in de volle grond, en je hebt geen handenvol koriander... maar voor een finishing touch heel geschikt door het jaar heen. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
harmony Geplaatst: 29 mei 2011 Share Geplaatst: 29 mei 2011 Ik heb koriander in de volle grond, maar ik vind dat het altijd snel doorschiet. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jasmin Geplaatst: 29 mei 2011 Share Geplaatst: 29 mei 2011 Tja, bij mij wordt het in principe nooit zo oud, ha, ha... veel te snel alweer afgeknipt. Maar ik heb op balkon in een pot gezaaid... die staan zacht wuivend in de wind te bloeien... ook leuk... eigenlijk al bloeien voordat er bladproductie op gang was gekomen... Vervolgens in de tuin heel veel rijtjes gezaaid... en nou afwachten. Ik heb zin in handenvol... en dan Harira maken (Marokkaanse soep), ook lekker zonder Ramadan... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
dennislp Geplaatst: 29 mei 2011 Share Geplaatst: 29 mei 2011 hier ook heeeel veeel gezaaid nog 90 gram zaad over Quote > Planten kopen? Doe het bewust! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.