Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

recept capucijnererwt gevraagd?


joke81

Recommended Posts

Ha Bart, jij hebt een variant op falafel genomen.

Hier mijn recept, ipv kikkererwten gebruik je dan de capucijners

 

Ingrediënten:

600 g gekookte capucijners

2 eieren

1 kleine ui, gesnipperd

1 flinke hand fijngesneden peterselie

2 el sesamzaad

2 tenen knoflook, geperst

2 tl gemalen komijn

3 tl gemalen koriander

1 tl chilipoeder

100 g bloem

frituurolie

 

Bereiden:

Pureer de capucijners in de keukenmachine met de eieren, ui, peterselie en sesamzaad. Breng op smaak met de knoflook, komijn, koriander, chilipoeder en flink wat zout. Neem telkens een klein lepeltje van het mengsel, leg het in de bloem en rol er daarna een balletje van ter grootte van een walnoot. Laat de balletjes minstens 2 uur in de koelkast rusten. Verhit de olie in de frituurpan tot 175 °C. Frituur de balletjes in porties van 4-5 goudbruin in ca. 3 min. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Lekker met knoflooksaus.

Link to comment
Share on other sites

Heb je het over de kruiden??

 

We draaien er verse bladpeterselie, verse koriander en verse bosui doorheen, naast de gedroogde kruiden zoals komijn enzo...

 

Die bosjes worden gemengd met de geweekte kikkererwten door de molen gedraaid. Met een handmolen wordt de struktuur beter dan met een elektrisch apparaat.

Link to comment
Share on other sites

Nee, ik de bedoel de erwten, maar dat is niet zo belangrijk, ik heb sowieso geen verse.

Zelf gebruik ik ook het liefst verse koriander, maar dat kan ik hier niet altijd krijgen en nu is het nog niet groot genoeg

Link to comment
Share on other sites

Tja, bij mij wordt het in principe nooit zo oud, ha, ha... veel te snel alweer afgeknipt. Maar ik heb op balkon in een pot gezaaid... die staan zacht wuivend in de wind te bloeien... ook leuk... eigenlijk al bloeien voordat er bladproductie op gang was gekomen...

 

Vervolgens in de tuin heel veel rijtjes gezaaid... en nou afwachten. Ik heb zin in handenvol... en dan Harira maken (Marokkaanse soep), ook lekker zonder Ramadan...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...