Jump to content

Meloenpeer chutney


Vuur

Recommended Posts

Hai allemaal,

 

ik heb vorige week meloenpeerchutney gemaakt, en ben er heel tevreden over.

 

Mijn ingredienten:

800 g half-rijpe meloenpeer in blokjes

600 g courgette in blokjes

370 g ui kleingesneden

400 g moesappel in blokjes

1 groene chilipeper

40-50 g gesuikerde gember fijngesneden

450 ml wittewijnazijn

380 g suiker

specerijenzakje met veel pimentbollen, een paar kardemompeulen, 2 steranijs en wat sechuanpeper

 

Ales gemengd, geroerd en dan een paar uur lang laten pruttelen met regelmatig geroer.

Toen het zo dik was dat ik bij roeren de bodem een tijdje kon zien, heb ik het specerijenzakje eruit gehaald, de chutney heet in potten gedaan, dichtgedraaid, 5 min op zijn kop gezet en af laten koelen.

 

DSC0256539291445429575.JPG

 

Ik had nog een vijfde potje, maar die was niet vacuum getrokken, dus die hebben we de volgende dag maar meteen geproefd. Voor een chutney vond ik 'm licht, fris en fruitig (al kan dat er natuurlijk aan liggen dat hij vers was ipv een paar maanden oud). Was lekker bij kaas en varkensvlees.

 

Ik denk dat dit ook het lot van de overige meloenperen gaat worden, want ik heb ernstig mijn twijfels dat die nog fatsoenlijk rijp gaan worden.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...