Vuur Posted October 21, 2015 Share Posted October 21, 2015 Hai allemaal, ik heb vorige week meloenpeerchutney gemaakt, en ben er heel tevreden over. Mijn ingredienten:800 g half-rijpe meloenpeer in blokjes600 g courgette in blokjes370 g ui kleingesneden400 g moesappel in blokjes1 groene chilipeper40-50 g gesuikerde gember fijngesneden450 ml wittewijnazijn380 g suikerspecerijenzakje met veel pimentbollen, een paar kardemompeulen, 2 steranijs en wat sechuanpeper Ales gemengd, geroerd en dan een paar uur lang laten pruttelen met regelmatig geroer.Toen het zo dik was dat ik bij roeren de bodem een tijdje kon zien, heb ik het specerijenzakje eruit gehaald, de chutney heet in potten gedaan, dichtgedraaid, 5 min op zijn kop gezet en af laten koelen. Ik had nog een vijfde potje, maar die was niet vacuum getrokken, dus die hebben we de volgende dag maar meteen geproefd. Voor een chutney vond ik 'm licht, fris en fruitig (al kan dat er natuurlijk aan liggen dat hij vers was ipv een paar maanden oud). Was lekker bij kaas en varkensvlees. Ik denk dat dit ook het lot van de overige meloenperen gaat worden, want ik heb ernstig mijn twijfels dat die nog fatsoenlijk rijp gaan worden. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted October 21, 2015 Share Posted October 21, 2015 Wat een leuk en verrassend recept Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vuur Posted October 23, 2015 Author Share Posted October 23, 2015 dank je wel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.