Ga naar inhoud

Featured Replies

Geplaatst:

Diervriendelijk beleg is moeilijk aan te komen, dus dan maar zelf maken van Zelhemse veldvarkens.

 

Vorig jaar vond ik dit recept op internet en dat leek me lekker als boterhambeleg. Ik heb het iets veranderd: in elk geval veel meer kruiden erdoor gedaan

 

Varkensfilet à la wild zwijn

 

• 1 kg schouderfilet

• Zout

• ½ fles witte wijn

• 1 eetlepel olie

• tijm

• laurier

• 1 ui

• 2 teentjes knoflook

• 20 gekneusde peperkorrels

• 10 gekneusde jeneverbessen

• flinke theelepel rozemarijn

• zo mogelijk klein takje dennengroen

• 100 g boter of margarine

• 1 lepel spekblokjes

• 50 g bloem

 

Bereiding:

Door middel van marineren en kruiden kunt u varkensfilet zo klaarmaken, dat het als wild gaat smaken. Leg het gezouten vlees 24 uur te marineren in wijn, olie en alle kruiderij (ook het dennentakje!). Droog het vlees af, bestuif het met bloem en braad het snel aan alle kanten bruin in boter en uitgebakken spek. Draai dan het vuur lager en laat het vlees in een uur zachtjes gaar braden, waarbij af en toe een klein beetje marinade wordt toegevoegd.

 

Het resultaat:

 

2015-10-29Filet56751454860121.JPG

2015-10-31Filet98901454860122.JPG

2015-10-31-267041454860123.JPG

2015-11-02124461454860124.JPG

2015-11-02275551454860125.JPG

 

Lekker hoor!

aangepast door Gast

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:
  • Auteur

Afgelopen dagen had ik weer nieuw vlees.

Ik heb er deze keer wat minder jeneverbessen door gedaan en hem wat korter gebraden.

't Is even wat werk, maar dan heb je ook voor wéken lekker beleg in de vriezer, van varkens die een prachtig leven gehad hebben

 

Het werd dit:

 

DSCF497192381454860355.JPG

DSCF497275471454860357.JPG

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

Hmm, dat ziet er smakelijk uit. Wat een goed idee om het over meerdere zakjes te verdelen en in te vriezen.

Ik denk dat ik het binnenkort ook eens moet gaan proberen

Geplaatst:
  • Auteur

Ja, ik heb het helemaal te pakken

over meerdere zakjes te verdelen en in te vriezen
Dit doe ik trouwens andersom: eerst bevriezen en dan vacumeren. Anders plakt de hele boel aan elkaar

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic