kustlijn Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 Ingrediënten: 10 mannelijke courgette bloemeneen halve liter volle melk3 flinke eetlepels bloem1 ei (los geklopt)olijfoliewat zout Pluk de mannelijke courgette bloemen s`ochtends vroeg, opdat deze zich nog niet geheel geopend hebben.In de koelkast zijn ze tot de avond houdbaar.Let erop dat bij het plukken een stuk steel blijft zitten aan de bloem. Was de courgette bloemen schoon en verwijder gelijk de stampers.Dep ze vervolgens voorzichtig met keukenpapier droog.Bestrooi de bloemen met wat zout en peper. Maak van de melk, de bloem, het geklopte ei en een scheutje olie een een beslag.Maak dit beslag meteen aan in een kom, zodat je de bloemen gemakkelijk door het beslag kan halen. Verhit de olie.Gebruikt u geen frituur pan maar een gewone pan, weet dat er voldoende olie in moet omdat de bloem "onder moet staan". De bloemen door het frituur halen en goudbruin bakken.Daarna gelijk opdienen. Misschien nog lekkerder is om bier deeg te gebruiken. In dat geval in een wijde kom bloem, ijskoud bier en snufje zout tot vrij dik beslag roeren. Verder als boven geschreven. Quote Onze nieuwe habitat : https://youtu.be/BapOVa6jPgg Zittauer Gebirge ( Natur, Wandern, Entspannung, Ruhe ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.