Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:
7 minuten geleden, Moestuinpassie zei:

Ah zo @Gitta, je kan ook losse deksels kopen om de deksels te vervangen eventueel

Handig. Wel de goede maat kopen dan, lijkt me.  Is het weten van de juiste diameter voldoende? 

Geplaatst:

Stoofpeertjes op water en witte wijn en met specerijen gemaakt.


A6460549-DD40-4C78-938C-8403487FBD5B.thumb.jpeg.04cbc5c3ea70a3a6d2a867eb1b0c145e.jpeg

 

Het sap is niet zo rood als op deze foto hoor, meer bruinrood en dat komt dan ook door de rietsuiker die ik gebruikt heb. 
Knetterzoet maar wel lekker😋


3C910BD7-74C7-421B-9043-2B747FAF40CF.thumb.jpeg.5cd9c5faf6609ff3a90ca2bb689aa039.jpeg

  • Like 8

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst: (aangepast)
35 minuten geleden, Gitta zei:

Handig. Wel de goede maat kopen dan, lijkt me.  Is het weten van de juiste diameter voldoende? 


Ja even opmeten is voldoende, het zijn standaard maten

aangepast door Moestuinpassie
  • Like 1
  • Thanks 1
Geplaatst:

Wat besjes, veel bramen, frambozen en zwarte bessen! De laatste twee komen uit de tuin van: jawel…Jorieke! Geen heel grote potjes, wel veel potjes! Happy Jo

 

IMG_3156.thumb.jpeg.82cff40279e7db74ef1c9798d74dbed6.jpeg

  • Like 8
Geplaatst:

Heerlijk.

Ik denk dat dit een mooi begin voor mij gaat zijn om vruchten en groente in te gaan maken en bewaren. Als dit lukt, dan is de volgende stap makkelijker te nemen denk ik. 

  • Like 2
Geplaatst:

bb15df63fe09ba707e8d56cc776cba8a.jpg

Ik ben 3 soorten appels aan het drogen op de verwarming (hij staat niet hard genoeg aan vrees ik…. Misschien vandaag toch in de oven verder)

De schil op de foto is van een goudrenet die heel veel lelijke plekken had. Dik geschild. Paar zo opgegeten, want ook ongedroogd een lekker appeltje.

Vind goudrenet een heel lekkere appel om te drogen. Beetje zuurtje nog. Eigenlijk alle niet te zoete appels zijn gedroogd erg lekker. Als je appels droogt, worden ze zoeter. Ik wil ze ook geschild, want die schil wordt vlijmscherp…. Echt niet lekker, ook niet wanneer het dunne partjes zijn.

  • Like 3
Geplaatst:

d14d2b420b5ea9cdfef762bbc43e2cad.jpg

Pepers ingemaakt! Ik had dit jaar te weinig en heb ze gekocht bij gebrek aan. 1 x gegeten. Vond ze niet lekker… Dus er moeten nog wel wat potten komen. Kom op pepers… doe iets.

  • Like 3
Geplaatst:

Bij de Turkse winkel zag ik vandaag verse peppadews liggen. Hier ergens staat dat @jorieke123 die veel lekkerder vindt dan de gekochte. Dus 1 kg gekocht.

Ik ben even aan het ontpitten geweest…! De zaden bewaar ik en de kontjes droog ik voor chilivlokken.

0e9e1106d9c6c6ca3d17a8a5567536ee.jpg


f5bb27efd13b78a9115463f1c35f32dd.jpg

Ik heb pepers geplukt voor de inmaak. Daarbij is het niet erg als ze groen zijn en op dezelfde wijze als gisteren pepers ingemaakt met ruim 1 kg tomaat.

6c8144fe6f9e963de7be3f263ed38168.jpg
c94b27a1f4ccf917c92ef409e7286c87.jpg
f523655748c5235b35110e9500e11fec.jpg
2dcbf8d77bc7c40c9e6c3553ed43535e.jpg

Deze pot is het mooist, omdat die zon lekker wijde hals heeft. Ik kon de pepers zo mooi langs de rand leggen. Foto doet hem geen eer aan. Ziet er echt mooi uit. Die andere potjes heb ik alles gewoon erin gepropt. Over een poosje ga ik nog wel wat tomaat erbij doen. Het kleine potje had te veel peper en die tomatensaus wordt juist zo heerlijk. Dus dat ga ik later nog toevoegen.

  • Like 7
Geplaatst:

Nog wat druifjes met appels in de stoompan gemikt en daar weer wat flessen sap uit getapt. En natuurlijk weer heerlijke appelmoes.

Erg blij met mijn appelschilapparaatje (tevens ontklokhuizer en plakjessnijder, alles tegelijk).

 

Gisteren laag tomaat in groot bakblik, pepers erbij, tomatillo's erop, uien erover (+ zout, peper, olijfolie, tijm). En op zachte stand (oven gaat veel te hard) in de oven mét folie erover.

Vandaag vermalen en verwerken tot sausjes (o.a. chilli/tomatillo jam).

 

 

  • Like 5
Geplaatst:

Eigenlijk niet ingemaakt, maar meer vriezer uit en weer in. Zo tegen het eind van het seizoen duik ik de vriezer in en haal de zakjes groenten eruit die ik wil mixen.  Gooi alles door elkaar in een bak, en vul dan zakjes met mijn eigen roerbakgroenten zeg maar! 8 zakjes dit keer, boontjes, wortel, paprika, courgette, prei en een halve - helaas gekochte - spitskool!  Zooo handig en lekker! 
 

Gisteren  de laatste boontjes geplukt op de tuin.  Die zijn bijna gaar gekookt en zoals op de onscherpe foto de vriezer ingegaan! Ook zo handig , en lekker! 😊 happy Jo

IMG_3169.thumb.jpeg.5cc1197081338f55edef764800f9ff7c.jpeg

 

IMG_3167.thumb.jpeg.cc37609d231df7431961274260e7d1de.jpeg

 

  • Like 7
Geplaatst:

Ik ben bezig met een saus dag.

Tomatensaus gemaakt met giga gekochte tomaten. We hebben er een paar voor de gein gewogen. Minimaal 500 gr per stuk! Ik heb zaden bewaard. Er zit ook 1,2 kg eigen tomaten in. Een fractie wat er verder in de pan zat. Maar toch. Alleen k of en tomaat, chili uet en rozemarijn uet. Rest van de kruiden doseer ik dan bij gebruik. De ene x meer tijm, oregano of juist salie.

4efaba81edd4182b34904483cbd14bb9.jpg

  • Like 7
Geplaatst:

Dik 2 l ketchup geworden en het smaakt mega lekker. Het lekkerst tot nog toe van de probeersels. Ik had deze keer n min verhouding veel meer ui en had de knoflook gepoft ipv geschild mee geroosterd. Ook was mijn scheut balsamico royaler dan normaal, want ik schoot uit. Mazzeltje achteraf.

ee8820214a254fac9e6600f748041ae3.jpg

  • Like 9

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...