Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Featured Replies

Geplaatst:

er is natuurlijk al genoeg over bekent, het zal allemaal wel meevallen.......

 

http://www.nu.nl/eten-en-drinken/4282348/onkruidverdelger-in-nederlandse-bieren-niet-schadelijk-gezondheid.html

 

gr Adriaan

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

Geplaatst:

Gelukkig drink ik nooit bier...

 

Zucht!

Wanneer dringt 't nou eens door: tuurlijk krijg je niets van een enkel biertje.

Maar die zooi en allerlei andere zooi zit o-v-e-r-a-l in. Het probleem zit in het stapel effect en de onderlinge interactie.

The difference between a flower and a weed is a judgement

Foonfoto dagboekje van mijn volkstuin

Geplaatst:

tja glyfosaat zit al in ons kraanwater dus niet zo gek dat het ook in bier zit. wanneer hop/graan dan ook nog eens glyfosaat bevat gaat het helemaal hard met de concentratie glyfosaat in bier.

aangepast door Gast

Geplaatst:

NEE TOCH, niet ook in mijn biertje !?!

ze zeggen trouwens niet in welk bier...en ook dat ze "rekening gehouden hebben met andere bronnen" hoe dan? linkje

  • 1 maand later ...
Geplaatst:

Gelukkig valt de hoeveelheid glyfosaat in het bier in de praktijk gelukkig mee. Wil je toch het zekere voor het onzekere nemen, dan kun je natuurlijk op zoek gaan naar biologisch bier. Ik ben alvast op zoek gegaan en testte er 14 uit. Sommigen waren niet zo lekker, de meesten gelukkig wel. En we stelden ook een biobier top 3 samen. Hier te lezen: http://www.eigenwijsblij.nl/eten-drinken/test-beste-betaalbare-biologische-bieren

Geplaatst:

Even Advokaat van de duivel spelen.

Hoe weet je dat het water van biologische bieren schoner is. Dat neem je aan maar heb je niet gemeten. Een test dus met een andere uitslag dan wat jij bedoelt.

Geplaatst:

Glyfosaat is volgens de zogenaamde deskundigen biologisch afbreekbaar.

Ik denk dat wanneer het glyfosaat in meerdere bieren aangetroffen wordt er in heel veel grondwater glyfosaat aanwezig is.

Dit moet mijns inzien toch aanleiding zijn om vraagtekens te zetten bij hoeveelheid jaren dat het duurt eer de glyfosaat afgebroken is.

Geplaatst:

maar dan ga je er vanuit dat het glyfosaat afkomstig is uit het water, aannemelijker is dat het uit de gerst komt, dit word nogal eens afgerijpt door het dood te spuiten met glyfosaat, om precies op het juiste eiwitgehalte uit te komen, waar de brouwers om vragen.

is gewoon toegestaan ook

Geplaatst:

Ok,

Dat dat mag is al een raadsel vind ik.

Geplaatst:

Dat is geen raadsel, dat is wat een sterke lobby kan doen.

 

Waarom denk je dat er nog steeds van dit soort producten verkocht mag worden?

 

Vergif, steriel zaad, te dure medicijnen, sigaretten, hormonen en antibiotica's enz... enz... Allemaal in omloop door een sterke lobby omdat er héél véél geld aan word verdiend.

- word geen slaaf van je bezit -

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic