Jump to content

Brutus Groenus

Members
 • Posts

  112
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Oost Groningen
 1. Leuk project! Al gedacht aan een tunnelkas met Tilapia? Denk je er wel om dat je kreeften absoluut niet kunnen ontsnappen? Er zijn nog maar weinig plekken waar de inheemse kreeft voorkomt, ruim 90% is verdrongen door exotische soorten (misschien kun je die beter gaan vangen ) Ik volg je topic in ieder geval.
 2. De laatste gedroogde zonnebloemen . Ik gebruik de zaden voor uitzaaiingen aankomend seizoen, en voor de kippen. Aankomend jaar wil ik een grote partij zonnebloemen telen.
 3. Bedankt voor het snelle antwoorden. De gevallen vruchten gooi ik in de kippenren of op de composthoop, maar misschien is het een beter idee er wat moes van te maken o.i.d. ik zal er een paar verzamelen om te proberen. Een paar aangetaste vruchten is voor mij prima, de kippen zijn er blij mee. Maar als er 60 - 80% word aangetast is het tijd om te handelen (al ben ikzelf te laat voor dit seizoen). Mijn gevoel zegt me om alles er maar af te halen, omdat er anders niet één vrucht over blijft. Liever kleine niet helemaal rijpe vruchten dan helemaal niets. Wel raar trouwens dat het nu zo veel is ineens, vorig seizoen vrijwel niet een appel gevallen, nu bijna al de hele oogst. Gif is voor mij absoluut een "no go", ik strooi geen slakkenkorrels (meer) en spuit ook niet met azijn tegen "onkruid". Ik ben meer van het verzamelen en aan de kippen voeren of liever voorkomen. Aaltjes o.i.d. zou ik wel willen proberen, heb ergens gelezen dat dit het beste ná de oogst kan worden gebruikt om de aanwas van nieuwe fruitmot wormen in het voorjaar te verminderen (op de site van EcoStyle?).
 4. Na de rui hingen er nog 120 appels in de boom, nu zijn het er nog maar rond de 40... De fruitmot tast alle appels aan en de boom laat ze vallen. Ik laat de overgebleven appels de komende warme dagen nog even hangen en daarna worden ze (onrijp) geoogst voor de moes of taart. Helaas geen eigen geteelde appels in de broodtrommel voor mij. Terwijl ik het verlies van de appels inmiddels heb geaccepteerd beginnen nu ook bij beide perenbomen (conference en doyenne du comice ) vruchten te vallen. Hierin blijkt na inspectie ook fruitmot te zitten. Deze vruchten gaan er dit weekend helaas dus ook (onrijp) af. Erg jammer... Nou heb ik twee vragen. 1- gaan deze onrijpe kleine vruchten nog narijpen zodat ze nog als handfruit kunnen dienen? 2- hoe voorkom ik een herhaling voor aankomend jaar?
 5. Hier worden de moneymakers groter en groter, nu op het formaat kindervuist. De meeste tomaten zijn nog groen, af en toe ziten er wat rode tomaten tussen. Twee dagen terug een dikke plens water gegeven en (misschien houd ik mezelf voor de gek) er lijken er nu meer rode tussen te zitten. Helaas een heleboel rode tomaten verloren aan rupsen, maar volgens mij heb ik ze nu allemaal gevonden.
 6. De bloem laten staan tot deze verwelkt is. Daarna de koppen drogen, je wrijft ze er daarna zo af. Niet elke zonnebloem soort geeft veel pitten.
 7. https://nonoskitchen.wordpress.com/2014/11/19/pompoen-taart/
 8. Heel veel zonnebloemen aanplanten aankomend jaar. De rest naar de kippen. Wat ik aankomend jaar hoop te oogsten gaat dan ook naar de kippen. Ik denk dat ik er een stuk of 50-80 ga zaaien.
×
×
 • Create New...