Geplaatst: 2 juli 201114 j Dit recept heb ik gevonden in een Amerikaans inmaakboek (complete book of home preserving)Voeg 625 ml witte azijn, 250 ml droge witte wijn, 1 theelepel zout, een theelepel suiker en een theelepel gedroogde oregano samen in een stalen pan. Breng het al roerend aan de kook en laat een zachtjes minuut doorkoken.Voeg de gepelde tenen van 12 knoflookbollen toe en kook nog een minuut.Neem 3 stuks 350ml potten goed schoongemaakt en heet afgespoeld. en schep de knoflook in de potten.Giet de vloeistof bij de teentjes.Als je er van houdt doe dan ook een gedroogde chili of cayennepeper in iedere pot. maak de rand schoon, sluit de pot en zet in de weckpan. Giet er water op totdat de potten onderstaan.Breng aan de kook en laat 10 minuten koken. Zet uit, wacht 5 minuten en haal de potten uit de pan. wordt aangeraden bij Italiaanse sausen, als antipasta oid. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 4 juli 201114 j Klinkt goed, wordt hem dit jaar nog niet (te weinig knoflook voor) maar volgend jaar ga ik dat zeker proberen. Jooze Ik hou een blog bij zie; http://www.mijnmooiemoestuin.blogspot.com
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.