Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Even zeer luid hallo roepen tegen 'jan en alleman '


newlifestylegirl

Aanbevolen berichten

Oké , die titel mocht misschien wat anders want roepen is nutteloos doch " hallo daar ! " . Zeer fijn dat er ook een moestuinforum is waarvan ik nu reeds weet erg veel nuttige kennis te mogen leren dus ik gooi me er even met alle enthousiasme in

 

Ik ben een nogal ' veelzijdige ' vrouw van (BIJNA ! nog niet ! ) 30 zomers JONG , heb een schat van een dochter en eigenlijk komt het moestuintje eenvoudigweg omdat ik mezelf iets voorgenomen had , waarbij nog een ongeluk een geluk enzovoorts natuurlijk

 

Na een heleboel financiën niet te kunnen verkrijgen , of kortom geen eurocent opzij te kunnen zetten was ik het beu toen ik toe was aan een nieuwe wasmachine én intussen nog een koelkast die het uiteraard gelijkertijd moest begeven .

Als ik dan mijn rekeningetjes naging dacht ik voortdurend " ofwel zijn zelfs gewone simpele zaken als groenten nu OOK al niet betaalbaar meer ofwel heb ik altijd teveel gekocht , of mijn inkomen is te laag " , na uitpluizen blijkt dat toch inderdaad de mogelijkheid van dagelijks verse groentjes er niet in zat en was ik het zat , tevens lag mijn tuin er erg doods en verwaarloosd bij en vond ik het nooit een fijne plek terwijl ik me geen leven meer kan voorstellen zonder de tuin , vreemd .

Om die reden besloten op nieuwjaarsdag voor 1x ' goede voornemens ' te melden , er werd nog gelachen " jij ? een moestuin ? het onkruid dan zeker ? " , nu dus ruime tijd verder heb ik zowel zaden als plantjes gekocht maar zoals te verwachten .... Niet alles lukt van de eerste keer bij iedereen , ik ben dus nu bezig met het heraankopen van de plantjes waar het misgelopen is , helaas te wijten aan insecten ( sla , pompoenplanten , meloenplantjes , enz ) . Daarnaast heb ik ook een kleinere serre gemaakt en maak ik liefst gebruik van ' volle grond ' als het op andere dingen dan tomaten gaat . Veel kan ik nu niet bepaald vertellen , ik hou het liever een tikkeltje anoniem nog .

Bij deze ( wellicht zo'n cliché einde ) vele groe(n)tjes toegewenst !

V.

vierkante meter moestuin naar volle tuin . Groentje in het groene ,meer dan 20kg framboos , meer dan 20 pompoenen en teveel aan courgettes, te weinig tomaat en gelukkig voldoende paprika kunnen oogsten en het hele jaar door sla en kruiden en een volle diepvries

Link naar reactie
Delen op andere sites

Veel kan ik nu niet bepaald vertellen , ik hou het liever een tikkeltje anoniem nog ....

 

Weet ik niet wat jij onder anoniem verstaat ?

 

Maar welkom hoor ! ( mocht je bij nader inzien tóch een andere titel boven je topic willen hebben ? : iedereen kan zelf áltijd zijn eigen typsels aanpassen en veranderen of toevoegen. Zie de knoppen rechtsboven in je bericht )

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heeey wat een fijne welkomstberichtjes hier zeg !! Leuke woorden overigens , dank iedereen !

Tja , dat dit moestuintje een uitdaging is met beperkt budget kan ik inmiddels reeds beamen haha ! Ik ben bijna de hele week aan het prutsen ( lees prutsen lol ) geweest wegens het gekende probleem bij iedere tuin / of groter , insecten ! alle slaplantjes en zelfs de meloen zijn geheel weggevreten en ik kon er maar niet achter komen hoe en wat , dat er slakken zitten wist ik wel maar die bleken niet de grote schuldige te zijn , ik vond een nest aan rupsen die mijn groentjes zijn komen opeten . Nu toch gezien dat het helpt om eierschelpen te leggen en dan komen er van die slaplanten zo van die miezerige uitsteeksels boven , maar ok , er komt dus blijkbaar nog iéts van dan ? , mijn tomatenplant vergeten terug in de grond te zetten dan nog ( had hem uitgehaald want alle stelen zijn flink aangevreten en het is redden wat er nog te redden valt hier , deze dan straks nog in een pot zetten met gewone aarde en een vogelnet errond of misschien zelfs met een plastiek ( ik beschik over maar een kleine kas voor hooggroeiende planten maar niet zulke hoogte , en hij deed het nu net zo goed , ik hoop dus dat het niet geschaad heeft dat hij verpot is straks en een tweetall dagen ' vergeten is geweest ' , hij is tamelijk slap maar wel al reeds een flinke plant van zo'n 40 cm , goed bevochtigen en duimen dat hij het alsnog overleeft want ik merkte op dat alle tomaat uit zaad gekweekt toch maar miezerige plantjes zijn waar tot nu toe nog nooit een grote sterke plant mocht uitkomen maar dat is voor verder dan de voordeur :P ! hangt hier ook een bel ? de mijne doet het namelijk even al niet meer .

Ik ben benieuwd wat ik hier nog allemaal ga tegenkomen op dit forum , zowel in zaken te leren / verwerpen , delen , lezen , humor en ook serieus kunnen zijn met , naar wat ik ondervind een boel van leuke mensen ! cheers to that ! oh enneuh , voor de foto-addicts ? ik heb veel groenvoer , jullie mogen van mij vele berichten lezen met groen in ! (hopelijk ook nog andere kleurtjes ) tot ... verder dan deze voordeur en aangename kennismaking !!!

vierkante meter moestuin naar volle tuin . Groentje in het groene ,meer dan 20kg framboos , meer dan 20 pompoenen en teveel aan courgettes, te weinig tomaat en gelukkig voldoende paprika kunnen oogsten en het hele jaar door sla en kruiden en een volle diepvries

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nog een Belgiquainske derbij.

Wees welkom in ons midden

ja en toch een stuksken nen ' keiskop ' , ik beschikte tot mijn 2-jarige leeftijd over de Nederlandse nationaliteit ( adoptieouders zijn Belgisch ) dus op zelfs die leeftijd al zeer goed in het nemen van beslissingen toen mijn adoptieouders mij vroegen of ik Belg of Nederlander wou zijn , tja met al die wijsheid dan ook meteen de daad bij het volmondige Ja woord gevoegd en vlakaf gezegd tegen hunder " as guldere peist da kik nog langer ne keeskop wil bloaven dan zitte ni just zenneuuh ! " haha nee het maakt me niet uit of men nu nederlander of belg is , mijn ervaring daarin is simpelweg dat we allen evenveel waard zijn en de Hollanders gierig ? das toch maar e fabelken zenne , ons bomma geeft graag geld en beter nog koekskes ! ( woont in Den Bosch ) maar inderdaad een Beglsken erbij ! schol !

vierkante meter moestuin naar volle tuin . Groentje in het groene ,meer dan 20kg framboos , meer dan 20 pompoenen en teveel aan courgettes, te weinig tomaat en gelukkig voldoende paprika kunnen oogsten en het hele jaar door sla en kruiden en een volle diepvries

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...