Jump to content

Nasuada

Members
 • Posts

  2,350
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nasuada

 1. Sinds gisteren zijn op de blije hoeve 6 parelhoender kuikens komen wonen. Deze Oenies zijn de Ghostbusters onder de TEKENKILLERS en daarnaast uiteindelijk ook smaakvol op je bord. Nadeel is de herrie die ze kunnen maken ( zelfs de ratten schijnen er een blokje om voor te gaan). Wij zullen het meemaken. Heeft iemand van jullie ervaring/ tips met parelhoenders? Ik had eieren van 3 unieke kleurslagen. Maar ook hier zorgt de natuur voor verrassing of is er een indringerige naburige haan bezig geweest. Heb 3 kuikens die niet kleurvast zijn. Gelukkig heb ik ze niet voor de catwalk. Ze zijn kleiner las mijn kippekuikens, heb ze nu samen onder de lamp.
 2. Ik heb ze zit jaar voor het eerst naar Barchem gebracht een familie met mega broedmachine kunnen er honderden in. 30 tot 40 cent per ei en geen stroom en omkijken naar. Bevalt mij prima tot zo ver. Heb 3 Peking eenden op natuurbroed zitten, eens kijken wat dat brengt. Eind zomer gaan alle volwassenen op wintersport dan zijn ze 2 jaar misschien ook al te oud. Zo blijven wij lekker bezig.
 3. 25 eieren weggebracht waarvan er maar 6 bevrucht. Gisteren 6 kuikens opgehaald waarvan 1 met spreipootje de zwarte, jammer want die is 100 procent vleeskip. De rest is superieur dubbeldoel Hahaha gewoon schorriemorrie alles gaardje. Haan is vleeshaan ( de haan van Jorieke)de dames zijn vleeskip,legkip, orpingtons. Misschien te veel dames voor die goede Reus.. over paar dagen zijn de parelhoentjes uit. Ben benieuwd.
 4. Op verzoek hier weer biggiespamm. 16 stuiterballetje 🥰🥰
 5. Hij stond nog onaangebroken misschien wel bij de knorries beland 🥴🥴
 6. Zo, wat leuk om iedereen ( weer) te zien. Hoofd weer leeg en weer vol energie. Het meeste staat al in de moestuin tuin uitgeplant en volop bewatert Morgen de is het voedselbosrand aan de beurt. Super bedankt Joep & Jorieke Tot een volgende keer. En nu de beentjes in de lucht en wijntje drinken en nog even nagenieten.
 7. Woow super jootje... Appel😂😂😂😂
 8. Door spoed klusje op werk is mijn hele programma van vandaag in het water gevallen en geen tijd gehad voor boodschappen en bakken. Neem taart mee maar uit de winkel en een fles gekoelde Hugo voor de liefhebbers.
 9. Hey ik heb nog wel eeuwig moes, noteer het voor je
 10. Haha ik lees weer verkeerd, valt niet mee zonder leesbrilletje op mobiel. Geen probleem heb al wat ruil met zoete aardappel staan. Itomaat en basilicum neem ik voor je mee
 11. Ik ga even kijken of ze nog wat hebben en natuurlijk neem ik dan wat voor jullie mee.
 12. Heb nog mooi plekje voor een stekje van de rondo als je die nog hebt.
 13. Henk, zit er leven in het zaad van de vleesetende plantjes? Zou toch leuk zijn.
 14. Hi, misschien ben je al gesloten 😂. Maar mocht je nog een artisjok en zoethoutje hebben dan zou ik graag nog met je willen ruilen voor iets
 15. Mocht je nog stekje citroenmelisse hebben, die zal waarschijnlijk wel overleven in de voedselbosrand
 16. Angela, heb je nog een stekje van de dwergsering voor mij? De eitjes raap ik de dag ervoor voor je.
 17. Ik zou wel een stekje van een zoete aardappel willen in ruil voor de vleestomaat/ basilicum. Deal?
 18. Mocht iemand nog iets missen op mijn lijstje geef dan een gil. Ik ga vandaag van alles klaar zetten in de moestuin.
 19. Ik zet het voorbije klaar oud Holland.
 20. Hi, Zal een choco munt voor je apart houden.
 21. Wat verdrietig nieuws. Gecondoleerd
 22. Is de Etherische olie ook eetbaar? Ik zou graag wat willen voor is zeepmaken. Zal flesje meenemen.
 23. Tralalalala de maan staat goed, karma straalt, de goden zij goed gezind. Kop/ munt.....zaaien of wachten Oooh kop....nog even wachten
 24. moestuin bijna ready to go ..... En hekje gemaakt van de oude zonnebloemstengels.
×
×
 • Create New...