Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Recept: suddergehakt

Featured Replies

Geplaatst:

Op verzoek nog even het recept voor suddergehakt, de sluiproute voor suddervlees.

Want veel sneller klaar en nooit taai.

Okay, natuurlijk minder tongstrelend dan een echt mals sudderlapje, maar echt helemaal prima bij een stamppotje ofzo.

Eigenlijk is het precies zoals je je eigen draadjesvlees maakt, maar dan met gehakt en maar een half uurtje pruttelen (mag altijd meer)

Onderstaand is hoe ik het doe.

 

Men neme:

- 500 gr gehakt (wij doen doorgaans bio rund, maar wil het binnenkort ook met varkensgehakt gaan maken, en voorzie daar ook heerlijkheid)

- 2 flinke uien of een paar sjalotten

- 2 of 3 laurierblaadjes

- 150 / 200 ml tomatenpassata of iets anders tomatigs. Vers kan ook. Tomaat geeft een lekker zuurtje, maar mag niet overheersen.

- wat water

- koffielepel bouillonpasta: http://www.mooiemoestuin.nl/inmaken/bouillonpasta/. Of gewoon een half bouillonblokje.

- Zout / peper / nootmuskaat / evt azijn naar smaak.

 

Ter variatie:

- voeg n teentje knof toe

- voeg 2 paprika's in stukjes toe

 

Braad gehakt aan in zn eigen vet met wat zout en peper en nootmuskaat.

Zet vuur lager en voeg uien in stukjes toe. Laat 10 min garen.

Voeg evt paprika toe en laat ook even garen.

Voeg passata en evt knof toe, roer om tot warm is en voeg dan wat water toe, tot het gehakt bijna onder staat.

Voeg laurier en bouillonpasta toe en laat zeker een half uur pruttelen. Niet bloeb-bloeb, het mag wel wat feller.

Zorg dat het gehakt niet droog komt te staan. Dus check ff tussendoor en voeg als nodig wat water toe.

 

Ik begin met dit te maken, tegen de tijd dat ik klaar ben met aardappels jassen en stoemp maken, is het suddergehakt klaar.

Lekker in een kuiltje in het midden van je stamppot-berg.

 

 

PS. Foto's volgen nog wel een keertje. Denk ik.

wees bevriend met kleine dingen

Geplaatst:

 

(voeg eventueel een schep grove mosterd toe

voeg eventueel een slok ketjap toe of oystersaus)

Geplaatst:

Klinkt als: de winter is in aantocht maar binnen is het lekker en warm

Geplaatst:

Lekker! Ik maak ook zoiets, maar dan gaat er nog een hand spekjes ( tijdens de gehakt aanbraden fase) door en provencaalse kruiderij.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.