Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Wat is er met deze aardappel?


speets

Recommended Posts

Mijn Roseval geeft aardappels die soms na het koken donker verkleuren.

Ze zijn ook wat spekkig als je ze fijnmaakt (maar niet glazig).

 

Herkent iemand dat of weet iemand wat het probleem kan zijn?

 

DSCF686714321512050775.JPG

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Link to comment
Share on other sites

Gevonden op internet...

 

Behandel aardappelen voorzichtig. Als ze ruw op de grond of in een bewaarbak worden gegooid, krijgen ze gemakkelijk blauwe plekken. Deze stootplekken zijn niet schadelijk en hebben geen invloed op de smaak. Ze worden bij het koken wel bruin-zwart wat

niet aantrekkelijk is.

 

Een andere reden die wordt gegeven voor het zwart worden is het koken en af laten koelen in een aluminium pan. Kook in een roestvrij stalen pan of doe ze over in een andere schaal na het koken.

Link to comment
Share on other sites

Dank je Tom, dat had ik ook gelezen. Maar ik rooi telkens maar 1 plant en gooi er beslist niet mee

 

En ik kook in RVS, dus er zal toch nog iets anders meespelen.

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...