Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Buitenkraantje aanbieding bij de Aldi zaterdag,kan ik die gebruiken als vervangende regentonkraan?


donaldk

Aanbevolen berichten

Een vraagje over wat voor schroefdraad (maat) er op het kraantje in deze regenton zit http://www.strataproducts.co.uk/en/garden-products/item/210-litre-water-butt-set? De Ward from Strata, al lijkt het op de deksel eerder 'sipaia';-). En of ik die kraan kan vervangen door deze van de Aldi: https://www.aldi.nl/content/dam/aldi/netherlands/offers/zaterdag/2018/wk17/4446_03.png/jcr:content/renditions/opt.1817w.png.res/1523547139733/opt.1817w.png, https://www.aldi.nl/onze-aanbiedingen/vanaf-zaterdag-28-04/buitenkraan-4446.article.html?

 

Hier bieden ze zowel plastic met zo te zien wijder/grover draad, alsook standaard messing/staal http://kunststofregenton.nl/kraan. Maar hier http://kunststofregenton.nl/gardena-hozelock-aftapkraan-detail lijkt Gardena draad ook weer niet zo grof en wijd uiteenlopend?

 

http://www.strataproducts.co.uk/en/strata-products/item/water-butt-replacement-tap

Er zit inderdaad een zwart plastic busje in de ton waar het kraantje ingedraaid is. Heeft mijn vader tig jaar geleden netjes gedaan met Teflon, maar geen idee wat het schroefdraad is van deze dingen en of ik dus een drie-kwart-duims kraantje kan gebruiken? Goedkoper dan plastic en een stuk steviger ook. Want draaiblad/handletje is er al enkele jaren af, en ik moet dus voorzichtig met een waterpomptang draaien aan het bolle kopje, of de keksel verwijderen en er is al een (of twee) van de clipjes kapot. Deksel is helemaal grijs in plaats van zwart, is dan ook al aardig wat jaren in gebruik.

https://www.chillipepers.nl

Home of the Turbo.

De snelle zadenruil, sinds 2012, bedacht en georganiseerd door Sol.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik zou zelf geen messing in kunststof draaien, draad van de ton beschadigt redelijk snel dan

 

wij maken een gat in de ton met een gatzaag in de boormachine en zetten daar een slangpilaar in, dan een slang met gardenakoppeling of een kraan; is veel sterker en makkelijk te vernieuwen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zolang er genoeg water(druk) is, is de uitstroom meer dan voldoende. We hebben het toevoerbuisje een beetje schuin gezet, dus hij vult tot de rand, maar als je het nodig hebt is hij zo leeg;-). Dus dat is het probleem niet. Het is puur het handletje dat is afgebroken en ik dus vervang door de waterpomptang, maar die glijd er makkelijk af. In de schemering zie ik dat zwart van het originele kraantje, in de schaduw, ook niet zo goed, dus dan schiet de tang wel eens uit. En mijn moeder kan ook de kraan niet bedienen op deze manier.

 

Bij doorboren kom je uit op een flexibele wand en moet je een goede versteving hebben, een tegenmoer is waarschijnlijk niet voldoende. Dan moet ik ook weer een tegenmoer en ringen regelen, kom ik toch weer uit op schroefdraadmaat vinden.

https://www.chillipepers.nl

Home of the Turbo.

De snelle zadenruil, sinds 2012, bedacht en georganiseerd door Sol.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb gistermiddag de laatste harcostar kraan meegenomen bij de gamma. Ding was wel een tientje dus de 20% koningsdagcode gebruikt. Als die ook 10 jaar of langer meegaat... Dingen lijken mij vrij universeel. Alleen zit hier een gardena/hozelock mondje aan. Dat is nieuw.

https://www.chillipepers.nl

Home of the Turbo.

De snelle zadenruil, sinds 2012, bedacht en georganiseerd door Sol.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...