Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Featured Replies

Geplaatst:

Klinkt misschien gek, maar ik heb een kleine 20 m2 tuinbonen staan.

Ik vind die dingen zo vreselijk lekker met een uitgebakken spekje erbij.

Dit jaar heb ik minder last van luis als voorgaande jaren.

Zou dat misschien ook met de droogte te maken kunnen hebben?

Geplaatst:

Heel begrijpelijk, zelf heb ik er ook flink wat.

Hoe bewaar jij ze: drogen, invriezen of inmaken?

Of eet je gewoon een aantal weken alleen maar bonen?

Geplaatst:
  • Auteur

De kleinste boontjes zijn meteen "aan de beurt".... delicatesse.

Voor de rest hanteren wij de methode van blancheren (1 minuut) en dan direct koelen met koud water.

Volledig afgekoeld weeg ik porties af van een ons of 6 en die gaan de vriezer in.

Wat ik over heb geef ik weg.

De methode van drogen ken ik niet, maar ik zou hem wel eens willen uittesten.

Heb je tips voor me?

Geplaatst:

Ik ben ook gek op bonen, vandaar dat ik altijd vroeg begin. Zie mijn update in mijn seizoen van vandaag.

 

Ik was de bonen en droog ze goed af. Zonder blancheren in een 5 liter zak de vriezer in. 35 kg per seizoen. En dan nog zo lang mogelijk vers eten.

 

Bij gebruik uit vriezer direct in kokend water doen. Ik gebruik een stoompan voor bereiding.

 

Heerlijk met stukjes kip en gebakken champignons.

Geplaatst:
De methode van drogen ken ik niet, maar ik zou hem wel eens willen uittesten.

Heb je tips voor me?

 

Ik neem aan net als bij nieuw tuinbonenzaad winnen drogen aan de plant.

Ik heb veel in Arabische landen gewerkt en daar worden ze veel gebruikt.

Het nadeel is dat ze lang moeten sudderen.

Hier zijn niet veel Hammams of waterstokers waar je de bonen overnacht in de gloeiende as kan stoven.

 

Zelf heb ik dit nog nooit gedaan maar ben er wel nieuwsgierig naar.

Misschien kan Mellie wat geheimen uit de Turkse keuken verklappen.

  • 3 weken later...
Geplaatst:

6028FEF8-C882-48E8-BCA8-7FB5A8B1C7D757531528924607.jpeg

De eerste oogst van de heg. 1,6 kg

Geplaatst:

Heel vreemde tuinbonen, die ken ik helemaal niet. Lijken wel spekbonen o.i.d.

Geplaatst:

Het zijn cobra bonen.

Bloeien paars en worden behoorlijk lang.

Als je de zaden droogt zijn ze zwart.

Geplaatst:

Mee eens, maar kweek ze ook +/- 20 m2

Geplaatst:

Dus toch geen tuinbonen, ik dacht even dat ik ze niet allemaal meer op een rijtje had... Niet de tuinbonen dus, maar in mijn bovenkamer...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.