Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

verwarmingskabel bij opkweek zaailingen


timvk2000

Recommended Posts

hoi allemaal,

ik ben op zoek naar een manier om een ruime hoeveelheid tomaten en andere warmteminnende planten op te kweken.

nu ben ik aan t kijken of een verwarmingskabel een optie zou zijn, maar kom er niet helemaal uit. het idee is om een geïsoleerde kas/bak te maken van ongeveer 1 m2. deze te vullen met vochtig zand, daarin de kabel en afdekken met n dun laagje zand. hierop zaailingen in potjes, met wat zand ertussen. t idee is dit buiten te zetten, beschut tegen het huis, vanaf april. bij extreem weer kan ik t dan nog tijdelijk binnen zetten.

zou dit lukken met een kabel, of warmt dit de lucht niet genoeg op?

ik had deze gevonden, zou dat wat zijn:

https://www.tuinadvies.be/tuinwinkel/product/1481/verwarmingskabel-16-m

groetjes tim

Link to comment
Share on other sites

Een verwarmingskabel uit een elektrische deken halen en je hebt er gelijk een regelaar bij. Een elektrische deken op marktplaats kost ongeveer 10 euro en voldoet uitstekend. Ik zou na elke kweekronde wel de kabel controleren of de buitenkant er nog goed uitziet vanwege het vocht.

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

Link to comment
Share on other sites

Bij de meeste electrische dekens zorgt de regelaar er ook voor dat de verwarming na een x aantal uren automatisch uitgeschakeld wordt. In het geval van timvk2000 is dat bijzonder onhandig . Je hebt een regelaar nodig die niet automatisch uitschakelt. De goedkoopste electrische deken van Medisana bijvoorbeeld (type HU A61) is alleen handmatig uit te schakelen . Dat is dan ook de reden dat zo'n exemplaar bij mij in het voorjaar (binnenshuis) al een paar jaar dienst doet als een oversized warmtemat voor planten. Bevalt goed.

 

Bij de Action is de Medisana HU A61 momenteel weer verkrijgbaar voor slechts 14.95 euro (elders betaal je aanmerkelijk meer).

medisana58131546005875.JPG

Edit:

Ik kwam bij toeval deze electrische deken vanmiddag ook nog bij het Kruidvat tegen. Kost daar momenteel in de aanbieding/afprijzing 15,- euro.

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...