Thessa Posted July 28, 2011 Share Posted July 28, 2011 ik heb zojuist 30 kilo kersen gekregen !!!!! na een kilo was ik het ontpitten al weer zat, ze gaan nu in de ontsappan deels voor de jam en appel/kersensap, en saus.de sap vindt ik nog geen succes nu warm is ie niet echt heel lekker even afgekoeld proberen .( ik heb 1 zak appels en 1/3 zeef kersen gebruikt is op stoom uit de pan na pure sap)wie heeft er ideen ?? (ze zijn welkom ze moeten zo snel mogelijk verwerkt worden ze zijn gebarsten door de regen....vandaar ze niks koste )zowie zo een kersen taart lijkt me heerlijk...en kersen heel in de pot ?inmaken ? Quote kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted July 28, 2011 Share Posted July 28, 2011 Boffertje!!! Ik koop soms wel eens kersen uit blik, als vulling voor toetjes of taart... dan zitten ze in een geleiachtig iets... eigenlijk mijn meest favoriete manier om kersen te eten... helaas heb ikzelf daar het recept niet van... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thessa Posted July 28, 2011 Author Share Posted July 28, 2011 de sap is limonade geworden.....koud was het geen favoriet, met vanille en wat suiker was het al snel te zoet.....dus nu maar limo !! van volle zeef appel en kersen 3 liter sap/limo en nu staat de rest nog uit te lekken in een vergiet, die ga ik zo proberen te zeven....ha ha ik ga lekker verder met ontsappen de 2de lading staat op het vuur..... Quote kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartp Posted July 28, 2011 Share Posted July 28, 2011 zijn het kersen of krieken (=zure kersen)? die in het gelei-achtig goedje zijn meestal krieken en is lekker bij bv vleesbrood of gehaktballen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted July 28, 2011 Share Posted July 28, 2011 Kersen op brandewijn? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thessa Posted July 28, 2011 Author Share Posted July 28, 2011 zijn het kersen of krieken (=zure kersen)? die in het gelei-achtig goedje zijn meestal krieken en is lekker bij bv vleesbrood of gehaktballen. het zijn kersen hoor, met vlees....kan me er even niets bij voorstellen met al die zoetigheid om me heen.... maar de kersen schieten al weer op helaas blijft er niet veel over uit de sap pan, ben nu 3 volle pannen verder en heb net ongeveer 8 a 9 liter pure sap, wel staan er nog 2 zeven uit te lekken en gaat het nog door de roer zeef heen, toch maar jam/saus....somige kersen in onderste krat waren al wat rot...dus veilig in de sappan Quote kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thessa Posted July 28, 2011 Author Share Posted July 28, 2011 de kersen zijn op ! alles zit in de ontsapper.....ik ga verder in mijn resepten onder thessá's resepten want.....ik heb een giga uitvinding.....benieuwd....?? ha ha misschien is het al eens uitgevonden maar ik vindt het heel wat Quote kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.