Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Image Image Image Image Image

Featured Replies

Geplaatst:
  • Auteur

Ik gebruik eerst 1 of 2 (ligt een beetje aan het formaat van het blokje) blokjes per liter. En dan maak ik ook maar 1 liter. Want die 1e keer wordt ie nog niet zo lekker dik. De keren daarna neem ik steeds een paar schepjes uit de oudere pot met yoghurt voor een nieuwe lading (dan maak ik wel 3 liter tegelijk ofzo). En dat kan je meerdere keren doen, tot het je wel weer een fris idee lijkt om weer even helemaal opnieuw te beginnen met zo'n ijsklontje. En daarna steeds weer door-enten met de yoghurt die je steeds die week daarvoor hebt gemaakt.

 

Na een paar keer door-enten met die yoghurt, krijg je hem steeds dikker. De bacteriën zijn dan goed op gang en werken snel! Anders dan dat ze uit de vrieskou van je vriezer komen die 1e keer.

Geplaatst:

Ah wat stoer dat die van jou ook goed bevallen is Appelvrouw! Hier vormt hij het belangrijkste ontbijt op dit moment. (Met muesli erin enzo he) Ik suiker em pas als we hem gaan eten, met wat honing. Erg smakelijk.

Lees net Joriekes door-ent stukje. Wat ik nu pas goed begrijp. (Tnx voor uitschrijven!) Ik ga eens kijken of ik de vanilleyoghurt ook kan doorenten ipv uit de vriezer. Want hij mag ook hier wel wat dikker nog.

Wat ik trouwens ook gedaan had, was wat vanillemelk apart in een flesje gedaan. Dus voordat ik de yoghurtblokjes toevoegde. Dat is de koffiemelk nu. En das absoluut geen straf. Aldus mijn lief.

wees bevriend met kleine dingen

Geplaatst:

Bedankt voor de info jorieke ( ent je dan zo'n keer of drie door of minder?)! Nu staat hier 3 liter geitenmelk te rusten. Ben benieuwd! Ik had er nog over dus kon doorenten.

Geplaatst:
  • Auteur

Nou, ik ent toch zeker wel 10 keer door denk ik. Elke week, en dan werk ik zo schoon mogelijk. Zeker met de laatste pot die ik open om een schep voor de nieuwe batch uit te halen. Niet met gebruikte lepels in de potten dus, etc.

Geplaatst:
  • Auteur

Hm... ik heb helemaal geen ijsklontjes yoghurtferment meer zie ik Of ze zijn ergens kwijtgeraakt in al die vriezers van ons Nog even zoeken zo. Want ik heb nu toch al wel heel vaak door geënt en wil weer overnieuw beginnen.

Geplaatst:

Ik ken dat van de vriezer, hier verdwijnt er ook regelmatig iets.

De geitenyohurt is lekker maar niet zo dik als van koe. Schapenyohurt wil ik ook eens maken, is ook heel lekker alleen hier in de buurt 3 euro de liter

Geplaatst:

De yoghurt hier bij boer van schaap is 70 cent voor potje. Melk heeft hij helaas nog niet over. Marokkanen hadden 250 liter besteld pff. En denk dat het maar 1 euro ook is (als geitenmelk). De boeren verder hebben het wel direct maar allebei 3 euro de liter. Dus nog even wachten.

Geplaatst:

c3d06810af5cb78bf00318d8f9a08012.jpg

Ghaaaah. Mijn pekel.

c4d2f5af37e87cbd08399b57d8cba033.jpg

wees bevriend met kleine dingen

Geplaatst:

Ga ik direct doen! Tnx

wees bevriend met kleine dingen

Geplaatst:

Ik zou nog posten hoe mijn moeder haar yoghurt maakt. Totaal andere methode zonder thermometers enz enz en alles puur op gevoel!

 

De eetlepel yoghurt wat ze erdoor roert, is geen yoghurt uit een pak van Campina ofzo, maar of haar eigen yoghurt of als ze niets meer heeft, een eetlepel gekochte Turkse yoghurt. Ik hoop dat het leesbaar is, in een vorig leven was ik huisarts... een beetje kriebelhandschift, maar had geen zin alles over te typen.

 

Het laten staan doet ze tot overigens de volgende dag tot die tijd verplaatst ze het niet, dus niet je yoghurt ergens neerzetten waar je later nog moet koken of kinderen willen tekenen

 

530d422ca9021f8d96bf6e61b0c3a46d.jpg

Geplaatst:

Geweldig, Mellie. Goed leesbaar hoor

It ain't what you do, it's the way that you do it

Geplaatst:

Grappig te zien dat er meer een meten is weten methode hier heerst en zij alles op gevoel doet. Vooral het ‘voelen met je pink en als het niet verbrand, dan is het goed’ vond ik mooi. [emoji51]

 

 

Edit: het laten staan indien al opgesteven, is dan overigens zonder dekens. Zag dat ik dat niet had neergekriebeld.

Geplaatst:

Een pan vol Nasuada [emoji16]

4 liter ongeveer. Halve liter meer misschien

Geplaatst:

Kaas is gemaakt vandaag, de ricotta hangt en nu nog yoghurt. Vandaag ga ik maar weer eens dat "ding" gebruiken dat ik ooit van Thea kreeg..een soort plastic dubbelwandig warmhoudbak. Zojuist nog maar eens gemeten, gaat 1,5 liter in. Dat heb ik precies aan melk. Dan wordt het helaas geen vanilleyoghurt want 1,5 liter vind ik wat veel. Yoghurt Melk gekookt en afkoelen tot 45 bakje yoghurt erbij en Het "ding" gaat de hele nacht in bed.P2018022017362099151519144664.jpg

aangepast door Gast

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Kaas, yoghurt en ricotta. Sjonge! Vol dagje hoor, Appelvrouw. Hoop allemaal goed gelukt en dat de kaasjes maar mooi en heel mogen drogen!

wees bevriend met kleine dingen

Geplaatst:

Ja dat zou mooi zijn..mijn tweede ronde kaasjes gaan (ongewaxt) ook al barsten..snap het nog niet

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ja ik weet ook niet waarom ze barsten. Toen ik ze gisteravond ging waxen heb ik toch een deel van de korst afgesneden, ik vroeg me af of dat wel een goed idee was, onder het afgesneden deel was het natuurlijk niet helemaal droog

Hier foto`s van een kaasje van maart vorig jaar..van de week gerookt in de fumoir van de buren. Ook iets gebarsten tijdens het roken maar alleen maar heel erg oppervlakkig. Smaakt te gek!P2018022017355340771519302703.jpgP2018022017494141491519302706.jpgP2018022017492849151519302704.jpg

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
dus zeker 1,5 liter room

Invriezen voor quiches e.d., roomfondant maken, heel veel warme chocolademelk met slagroom..mmm

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

De kaas ziet er prachtig uit appelvrouw!

Geplaatst:
  • Auteur

Het pakket van Brouwmarkt (of is het nu Braumarkt...?) kwam gelukkig op tijd Dus ik ben gisteren al begonnen met het 'lijmen' van mijn Parmezaanse kaas met kaascoating. Vervelend spul om mee te werken... stinkt ook. Ok: gloeiend hete wax is ook niet alles.. met dat omsmelten en echt niet willen knoeien enz. Maar je doopt de kaas een paar keer en je bent klaar.

Die coating moet in dunne laagjes en met een sponsje en als ie toch nog niet helemaal goed droog was dan krijg je een afdruk van het matje waarop je hem hebt liggen tijdens het coaten.

 

Nou ja... nu maar hopen dat de kaas bij elkaar blijft...

Geplaatst:

Die coating stinkt idd vreselijk!

Hier vandaag 4 liter schapenmelk gescoord! Ik ga verse kaas en yoghurt maken