Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Featured Replies

Geplaatst:

Ik heb (hoera) weer 10 liter melk buiten op de overloop staan om morgenochtend batch twee te maken. Helaas is het maar krap tien liter, te weinig om ook yoghurt te maken.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Toch yoghurt..de emmer stond redelijk scheef en er zat dus ruim tien liter in. Niet afgeroomd want vorige week had ik iets te weinig wrongel om goed te kunnen persen.

Ik ga ook weer ricotta maken op de snelle manier want deze week hebben we een nieuwe bereiding gevonden voor de ricotta, samen met spinazie als vulling voor wraps, pannenkoek oid en dan in de oven..mmmm

Vanmorgen het laatste kaasje van afgelopen jaar opengemaakt, een fenegriek kaasje van 11,5 maand oud. Hij was gebarsten tijden het drogen maar dat heb ik duidelijk goed weggesneden en ingewaxt..geen probleem en smaakt prima op mijn eigen gebakken spelt/zonnepittenbroodje a!

99DBA567-D6A6-4E7F-B306-08DC957C6C9D91351549014194.jpeg

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Wat een mooi kaasje! 11,5 maand geduld opbrengen... aaah!

Ik heb nu 8 Goudse kaasjes en geen idee hoe ze smaken. Ik haal dat niet weet ik nu al!

Geplaatst:
Nou, zo ontzettend nauw komt het allemaal niet hoor. Ik doe ook alles maar weer op mijn manier, vandaar de wax en geen kaasgrot enzo.

 

Begin anders eens klein, met roomkaasjes en yoghurt enzo, dat eet je meteen die week/weken en hoef je niet (moeilijk) op te slaan. En toch leuk en lekker!

 

 

Ik moet me er wel even in verdiepen, als ik jouw berichten lees met afromen dan denk ik al " kak, hoe moet dat allemaal ".

groetjes Sandra

Geplaatst:

b6e4d38c35847a3d14b5c6bab5ca1f9d.jpg

 

Aaah, wel balen dat de 1,6 kg kaasvorm nageleverd wordt! Dat had ik wel fijn gevonden vooraf te horen.

Ik was zo blij dat het eindelijk zo ver was. Niet dus. De 1,2 kg vorm ziet er ook nog steeds heel klein uit. Gaten nog ingeboord voor het verschepen volgens mij

Zit gewoon nog een zaagselkrul in!

Maar een paar gaten meer in boren of is dit wel goed zo? Kennelijk kan het.

 

Ik wil dit weekend eindelijk eens een grote(re) kaas maken. Nu maar hopen dat iedereen een beetje opgeknapt is en moeders snel aan de slag kan met haar kazerij.

 

 

54e371bd824b488992aaac28e7002b35.jpg

Geplaatst:

Ziet er heerlijk uit @appelvrouw, en ben benieuwd naar je nieuwe kaasje mellie. Is leuk on te zien al die kaas avonturen. Hoelang moet een jong belegen, belegen en oude kaas eigenlijk rusten ? En moet je die periode ook elke week/dag of maand keren?

Geplaatst:

Raar die gaatjes zo in die vorm

Maar wel een mooie maar, Mel!

wees bevriend met kleine dingen

Geplaatst:

Hmm, mevrouw vond het anders van niet. Heel naar e-mailtje over gehad terwijl ik heel voorzichtig geformuleerd had over mijn lichte twijfels over deze vorm.

 

Anyways.... ga daar denk ik niet nogmaals bestellen. De grote vorm was ze vergeten te melden dat die niet beschikbaar was. Moest ik in de bestelling lezen. Die komt over 2 weken. De man is ziek. Ben te druk voor kaas. Komende week misschien wel weer yoghurt maken. Zo moeilijk is dat niet.

 

-Had nog nagevraagd trouwens over de sousvide stick. Die is inderdaad ongeschikt voor andere vloeistoffen dan water. Het element kun je niet schoonmaken nl. Daarvoor zou je het moeten demonteren en dan krijg je het niet meer waterdicht. Erg jammer, want het leek me superhandig.

 

Hij is ook handig overigens, want heb hem wel gekocht voor sousvide bereiding van voedsel. Je kunt gewoon een temp en tijdsduur instellen en dat ding regelt het voor je! Leuk man. Maar dus niet voor melk

  • 2 weeks later...
Geplaatst:
  • Auteur

Ik heb gisteren weer yoghurt gemaakt, en deze keer ook sinaasappelvla. Op zich lekker hoor. Maar niet mijn favoriet denk ik. Misschien moet ik het nog wat meer proeven Ik had nou eenmaal een stel sinaasappels, en met die mooie rasp die ik op aanraden van Anna heb gekocht, kon ik zeeeer kleine fliebertjes schil raspen.

Geplaatst:

En dan komt de hamvraag..... welke fijne rasp?

 

Heb je het recept van die sinaasappelvla? Vind de citroenvla ook altijd zo lekker...

Geplaatst:

Ah moet geloof ik maar eens even wat melk gaan regelen.....

 

Die rasp ziet er indd goed uit, hier is de mijne om zeep geholpen door een thuiskok en een nootmuskaat noot.... maar eens even een nieuwe halen om citrus te kunnen raspen. Thanx !