Jump to content

Paprika Zaailingen


Dakota

Recommended Posts

Ik zie niet direct een probleem. Ze hoeven trouwens niet meer op een warmtematje te staan, is voornamelijk omdat de zaden vlugger zouden kiemen daarna kunnen ze gerust in een verwarmde leefruimte (beste is met kunstlicht deze dagen)

Link to comment
Share on other sites

Het naar boven klappen van kiemblaadjes (cotyledons) wordt ook wel hyponastische groei van kiemblaadjes genoemd. Dat wordt simpelweg veroorzaakt door het minder snel groeien van de boven (adaxiale) zijde t.o.v. de onder (abaxiale) zijde van het kiemblaadje. De oorzaak daarvan is weer meer afbraak door licht van het groeihormoon auxine aan de bovenzijde van het kiemblaadje.

 

In de vensterbank komt het licht vaak van de zijkant. Een plantje groeit dan naar het licht toe en gaat scheef groeien. Dat komt omdat het auxine aan de lichtzijde van het stengeltje iets meer wordt afgebroken, dan aan de "minder lichte" zijde. Dus aan die "minder lichte" zijde groeit (strekt) het stengeltje net wat meer dan aan de lichtzijde: het plantje groeit naar het licht toe.

 

Nu komt het licht bij jouw paprika zaailingen van boven. Het gevolg is dus dat de onderzijde van de kiemblaadjes net wat sneller groeit dan de bovenzijde.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...