appelvrouw Geplaatst: 13 augustus 2011 Geplaatst: 13 augustus 2011 Uit het boek van Hilaire Walde: Perfect Conserveren Laat 350 gram in grote ringen gesneden uien in een emaillen pan in anderhalve deciliter wittewijn azijn in 10 tot 15 minuten zacht worden.kook ondertussen 450 gram schoongemaakte en in stukken gesneden sperziebonen in kokend water met zout. laat ze uitlekken en doe ze bij de uien.Roer twee eetlepels maizena, 4 theelepels mosterdpoeder en drie theelepels gemalen kurkuma met wat azijn tot een papje. roer dit door de uien en bonen.Voeg nog 3 deciliter wittewijn azijn toe en laat alles tien minuten pruttelen. Los er al roerend 350 gram lichtbruine suiker in op. Laat nog 15 minuten pruttelen.Verdeel de groente en de vloeistof over warme, gesteriliseerde potten. Beweeg de potten heen en weer om eventuele luchtbellen te verwijderen. Sluit ze af. Zet ze minstens een maand koel en donker en droog weg. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Essie28 Geplaatst: 13 augustus 2011 Geplaatst: 13 augustus 2011 Zou ik eventueel ook inmaakazijn kunnen gebruiken? Ik heb helaas geen witte wijn azijn in huis. Quote
appelvrouw Geplaatst: 13 augustus 2011 Auteur Geplaatst: 13 augustus 2011 Volgens mij wel. Ik heb het recept nog niet uitgeprobeerd..witte wijnazijn geeft vast iets meer smaak, maar is ook wel duur om mee in te maken..je gooit toch het grootste deel weg Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Essie28 Geplaatst: 13 augustus 2011 Geplaatst: 13 augustus 2011 Ik heb helaas geen emaile pan. Kan dit ook in een gewone pan of bv een gietijzeren pan? Heb je misschien ook een inmaakrecept voor zomerworteltjes of kan je die niet inmaken? Quote
appelvrouw Geplaatst: 13 augustus 2011 Auteur Geplaatst: 13 augustus 2011 Ik zou het eerder in een stalen dan een gietijzeren doen dan. Mijn buurvrouw weckt zomerworteltjes, ik kan het haar vragen als ik haar spreek..maar er is vast nog iemand op het forum die ook wortels weckt. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.