Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Pompoen planten mislukt


MathiasPompoen

Recommended Posts

Hallo,

 

Mijn naam is Mathias en ik ben nieuw op dit forum. Allereerst wil ik graag zeggen dat ik totaal geen groene vingers heb, dus wellicht maak ik een beginnersfout.

 

De situatie is als volgt: vorig jaar hebben wij de zaden van een pompoen van Halloween bijgehouden. Mijn zoontje wou hier graag nieuwe pompoenen mee kweken. Ik heb dus compost uit de tuin gemengd met wat grond uit de tuin, de zaden laten kiemen, dan de planten verpot. Dit ging allemaal goed: de planten groeiden mooi en de bladen hadden een diepgroene kleur.

Vorige week heb ik de 4 planten in de volle grond geplant: gat in de grond gemaakt, daar wat compost in, plantjes erin, gat terug dicht en goed veel water gegeven. Ik merkte al snel dat het niet goed met de planten ging: de bladeren begonnen te vergelen en de steel werd dunner, slapper en geler. Nu is dit het resultaat met 1 van de 4 platen, ik vrees dat de anderen dezelfde richting uitgaan:

spacer.png

 

Ik heb de planten dagelijks water gegeven, ik denk dus niet dat het aan de droogte ligt? Zoals je op de foto kan zien is de steel echt heel smal geworden, waarschijnlijk krijgt de plant daardoor geen voeding meer. Waar zou dit aan kunnen liggen? Ik heb nog een paar plantjes binnen, die zien er echt fantastisch uit, maar ik durf ze niet buiten planten...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...