Dennis29 Posted August 21, 2011 Share Posted August 21, 2011 Vooral door de vanille smaken de peren heerlijk, echt een aanrader als je veel peren hebt. Lekker bij een bakje ijs, yoghurt of of Recept: Ingrediënten:-Peren-gewone kristalsuiker -1 zakje vanille suiker of het merg van een vanille peul Bereidingswijze:De peren schillen, doormidden snijden of grote peren in vieren en klokkenhuis eruit snijden. doe ze in gesteriliseerde weckpotten(afwassen in water met soda en op laten drogen in een oven of 130 graden) tot ongeveer 2 cm onder de rand. Maak de siroop door 400 gram suiker op 1 liter water te verwarmen met de vanille tot aan het kookpunt en giet het over de peren tot het ongeveer 2 cm onder de rand van de weckpot komt, niet hoger want dan gaat er water tussen de deksel zitten tijdens het wekken waardoor ze niet vacuüm trekken. Doe de deksels erop en weck het 30 minuten op 100 graden.Wij waren met zijn vieren en we kregen 1 liter weckpot met peertjes in een keer op met ijs Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaatje1966 Posted August 21, 2011 Share Posted August 21, 2011 dennis het ziet er heerlijk uit ik maak ze net zo in en ze blijven heerlijk knapperig groeten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.