Jump to content

Peren op siroop


Dennis29

Recommended Posts

Vooral door de vanille smaken de peren heerlijk, echt een aanrader als je veel peren hebt. Lekker bij een bakje ijs, yoghurt of of

 

Recept:

 

Ingrediënten:

-Peren

-gewone kristalsuiker

-1 zakje vanille suiker of het merg van een vanille peul

 

Bereidingswijze:

De peren schillen, doormidden snijden of grote peren in vieren en klokkenhuis eruit snijden.

doe ze in gesteriliseerde weckpotten(afwassen in water met soda en op laten drogen in een oven of 130 graden) tot ongeveer 2 cm onder de rand. Maak de siroop door 400 gram suiker op 1 liter water te verwarmen met de vanille tot aan het kookpunt en giet het over de peren tot het ongeveer 2 cm onder de rand van de weckpot komt, niet hoger want dan gaat er water tussen de deksel zitten tijdens het wekken waardoor ze niet vacuüm trekken. Doe de deksels erop en weck het 30 minuten op 100 graden.

Wij waren met zijn vieren en we kregen 1 liter weckpot met peertjes in een keer op met ijs

20aug2011002.jpg

20aug2011006.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...