RobO Posted October 4, 2020 Share Posted October 4, 2020 recept: 6 p een ovenschaal van 20x 40x8 ongeveer op de bodem een laagje dun gesneden aardappelplakjes, wij doen Frieslander, 0,5 cm dik daarop een laagje pompo ook 0,5 cm dik daarover wat salie of tijm , P&Z, 1 eetlepel knoflookolie (2 tenen uitgeknepen in 0,1 l olie), 4 volle eetlepels geraspte belegen kaas en/of parmezaan en/of snippers puntpaprika en/of snippers zongedroogde tomaat (= onze favoriet) en/of wat kleine stukjes ham en/of spekjes (heeft u al keuzestressss? 🙃) laagjes herhalen tot de schaal bijna vol is, bovenste laagje met schijfjes aardappel doen en daarna wat goede kippenbouillon over de schaal schenken, 1 kopje is genoeg, om alles te laten garen en smeuiig te maken daarna als laatste een laagje paneer met wat klontjes roomboter, afdekken met alufolie en daarna 20 minuten in de oven op 180 graden en vervolgens ongeveer 20 minuten zonder alufolie tot precies klaar en gaar (wij prikken even met een ouderwetsche breinaald) en lekker korstje, evt even heel kort nagrillen voor een bruine bovenkant 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted October 11, 2020 Share Posted October 11, 2020 Het zit in de oven! Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted October 27, 2020 Share Posted October 27, 2020 Het was de vorige keer heerlijk, vanavond heb ik al gare pompoen en aardappelen, verder zo’n beetje hetzelfde gerecht, maar dan met minder kipbouillon denk ik. En een laagje Hollandse geitenkaas bovenop. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.