Jump to content

Probleem kiwibes


Mispel

Recommended Posts

Hoi Mispel, nog steeds geen reactie op je vraag zie ik, dus geef ik mijn idee.

 

Als ik de foto's bekijk zijn het niet enkel en alleen de Kiwibessen die een gele kleur vertonen ook het haagbeukje op de achtergrond ? Een indicatie dat de planten iets tekort komen, of bepaalde elementen niet goed kunnen opnemen.

Voor zover ik het kan beoordelen denk ik aan een tekortkoming (voedsel) mineralen tekort, aangezien we nu al behoorlijk tegen de herfst aanzitten, heeft het nu nog weinig zin om dit probleem nu voor de winter op te lossen.

 

Wat ik je wil adviseren is bij de Aveve een bladvoeding te halen "Olega" van het merk DCM het bevat zeewierextracten welke op zich mild zijn voor het blad en een mooie groene kleur geven aan het gewas. Bladvoeding werkt snel, na een paar dagen zou je al verschil kunnen zien.

 

Als je toch nu nog wilt proberen kun je het blad (ook onderzijde) vernevelen en kijken wat het doet, het zal weinig kwaad kunnen doen, maar vooralsnog zeker in de lente en zomer toepassen, je kunt er zelfs de planten mee aangieten 8 ml op 1 L (verdunnen met water), mijn ervaring is dat alles er weer vitaal groen van wordt ! Kiwiblad mag nooit gelig zijn.

 

veel succes, en vr. groeten

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...