Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

ik dacht iets te hebben gelezen over wortel jam lang lang geleden...maar kan het niet meer vinden....

ik wil het morgen gaan maken voor tussen een kruid bakplaat koek met walnoten en de worteljam er tussen...

gisteren gegeten op de bio markt...zo lekker, nu wil ik meer...

 

ik dacht de wortel jam, alleen de wortel haksellen koken in de gelei suiker (kilo op kilo ?) wat vanille en kaneel er door en klaar ??

iemand sugesties ?

kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl

Geplaatst:

* 800 g wortelen

* 1 kg Van Gilse Geleisuiker

* sap en rasp van 2 sinaasappelen

* 1 dl citroenbrandewijn

 

Bereiding

De wortelen raspen en goed vermengen met geleisuiker, sinaasappelsap en sinaasappelrasp. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt.

De pan van het vuur halen, 1 minuut wachten en de brandewijn door de jam roeren. Eventueel de jam met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

 

bron: http://www.cruydthof.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=72&Itemid=159

Geplaatst:

Lijkt me heerlijk...laat de brandewijn wel achterwege omdat mijn man

geen alcohol wil gebruiken.

Met een ander alcoholvrij drankje zal het ook wel lekker zijn

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Geplaatst:
* 800 g wortelen

* 1 kg Van Gilse Geleisuiker

* sap en rasp van 2 sinaasappelen

* 1 dl citroenbrandewijn

 

Bereiding

De wortelen raspen en goed vermengen met geleisuiker, sinaasappelsap en sinaasappelrasp. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt.

De pan van het vuur halen, 1 minuut wachten en de brandewijn door de jam roeren. Eventueel de jam met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

 

bron: http://www.cruydthof.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=72&Itemid=159

 

vanwaar de brandewijn ? geeft dat een speciale smaak ?

ik ben niet zo van de alcohol door gerechten....de sinnasappel lijkt me een heerlijke kombie vooral bij de kruid koek....

ben heel benieuwd....

kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...