Jump to content

stoofvlees met pompoen


tine

Recommended Posts

Het gaat snel met onze pompoenen, al twee keer dit recept gemaakt! Ik kreeg dit van de boerin waar ik mijn biologische vlees haal.

800 gr riblappen(dobbelstenen), scheutje olijfolie, 2 uien, 2 teentjes knoflook, stukje verse gember, 1 rood pepertje, 2 dl water, 1 winterwortel, schepje bruine suiker, 500 gr pompoen, 4 aardappels, klein blikje tomatenpuree, peper en zout, peterselie

bak het vlees, doe er peper en zout op, uien en knoflook, gember en peper alles gesneden er bij bakken, warm water toevoegen, aan de kook brengen en stoven op zacht vuur tot vlees zacht begint te worden (ongeveer 2 uur), winterwortel gesneden en schepje bruine suiker er bij, verder stoven na ongeveer een half uur(vlees moet goed gaar zijn) de pompoen aardappel(in stukken) en tomatenpuree er bij nog kwartier sudderen. Op smaak brengen met peper en zout garneren met peterselie, geven met evt salade en stokbrood

Dit is voor 4 personen (ik maak het dubbele voor 6 personen, gaat helemaal op)

Link to comment
Share on other sites

je kunt het wat langer doen of hele kleine stukjes snijden, dit is het recept wat op papier staat maar met het koken kijk ik daar niet zo naar, ik proef of het goed is of dat het nog wat langer moet sudderen.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Tine, ik let zelf ook niet zo op de tijd, maar het valt me altijd op dat het lang duurt voordat de stukken aardappel goed gaar zijn . Voor degenen die wel op de tijd letten mijn opmerking Leuk trouwens dat je een recept bij de pompoen krijgt.

Link to comment
Share on other sites

Ja daar heb je gelijk in voor de mensen die het recept op tijd volgen is je opmerking handig. Ik kreeg het recept bij het vlees, de pompoen komt uit de tuin. Ik haal al jaren daar mijn vlees en regelmatig krijg ik er een recept bij, het vlees is ook nog eens erg lekker.

Link to comment
Share on other sites

Eigenlijk precies andersom dan ik dacht, je kocht het vlees en daar kreeg je het recept bij Hoe kan het ook anders op een moestuinforum? Wij halen ook regelmatig vlees bij een biologische boerderij, niet te versmaden. Jammer dat het zoveel duurder is dan bij een 'gewone' slager....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...