Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Ik heb dit jaar weer eens paprika's gedroogd (in de oven, en in de warme woonkamer), en er ook al wat van gemalen en gebruikt. Het malen gaat goed, dus je zou zeggen dat de paprika's goed droog zijn. En het poeder laat ik dan nog even op een keukenpapiertje wat nadrogen bij de kachel tot het mooi los en droog lijkt. 

Maar na een tijdje in het potje, kan je het poeder niet meer strooien zonder het eerst even los te maken. Het vormt een klomp, alsof er nog teveel vocht in zit. 

 

Wat doe ik verkeerd, hoe los ik het op?

  • 2 maanden later ...
Geplaatst:

Je doet niks verkeerd. Zonder anti klontermiddel klontert het nou eenmaal. Mijn paprikapoeder is ook zelfgemaakt en ik ken het niet anders dan dat het klontert. Dat is zelfs gemalen door een molenaar, fijner kan niet. 1 x in de zo veel tijd haal ik het door een zeef of ik gebruik een theezeef (zo’n bolletje) om het daarmee over iets te sprenkelen. Meestal knijp of wrijf ik een brokje fijn. Ligt aan het gerecht.

  • Like 1
  • 1 maand later ...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...