Jump to content

DirkDW

Members
 • Content Count

  92
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. DirkDW

  Eerste zaadjes gezaaid

  Het vriest (hier toch) elke nacht. Best wachten tot volgende week om in actie te schieten.
 2. Inderdaad. Hier bij ons is het 30 € voor een bak. Max 2 per gezin/woonst.
 3. Ah oké dat is echt wel het heel professioneel materiaal. Ik doe het op de ouderwets manier
 4. Bedankt voor de uitleg! Zo groot staan mijn planten nog niet (zijn dit jaar pas gepland als kleine plantjes). Ze hebben heel de dag zon, maar staan wel in de wind (zuider, niet noordenwind).
 5. Ze doen het goed ondertussen. Blijven blad ontwikkelen maar ook bloemen. Deze trek ik er steeds af. Ik denk tot het einde van de maand de bloemen te verwijderen en ze dan hun ding te laten doen ? Is dat een goed idee ?
 6. Dat kende ik nog niet van die compost. Heb je wat meer info over hoe jij dit aanpakt ? En hoe maal je ? Heb deze website gevonden en gelijk veel bijgeleerd voor composteren. http://www.vmtlelystad.nl/258-2/ Zal dus met een doek de rustende hoop moeten afdekken, pvc buis insteken voor meer lucht en regelmatig keren. Ook een compostthermometer is precies zeer handig.
 7. De nachtvorst gooit roet in het eten. Het zaaien en planten is even uitgesteld. Dan maar een 15 aardappelen gezet. Ik gok er op dat die de -2 snachts overleven. Gelijk ook de compost hoop gekeerd naar bak 2. Helaas heb ik geen bruin afval (remember, de tuin was een blanco canvas van gras). Er zit wat droog rietgras onder om de boel luchtig te houden. Wie weet helpt het wat ? Deze of volgende week komt er 2 kuub compost. Die zal in de haag en moestuin gelegd worden.
 8. Dat is het hout van de buren. Onze perceelgrens ligt daar Dan ga ik even al de naamkaartjes er bij moeten nemen. Het zijn toch +10 soorten Ik ook
 9. Kunnen de planten in bakken tegen de vorst (-1 tot -3) ? Ja
 10. 3 bedden die weer gesplitst worden in 2 vakken. Zo kunnen we jaarlijks doorschuiven. + 100 buxussen de grond in gestoken. Op elke hoek staat er 1 Sering in. En dan nog een 100 vaste planten in de border Ondertussen zijn al de bomen en de gemengde haag vertrokken. Mooi om alles tot leven te zien komen!
 11. Men bakken staan nu buiten in de kou en sneeuw. Zullen ze dit overleven ? 😬
 12. Ze beginnen te groeien. De Ostaras krijgen al bloemen, die moet ik er nog afhalen.
 13. Die perzik hangt het wel wat uit 🤨
 14. Ik zou me geen zorgen maken. Dit weekend gaan die van mij de grond in.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...