Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ik zoek, ik zoek.... een witte boon die klimt

Het lijkt me niet te vreten, maar het schijnt dat je 'amandelspijs' kunt maken met witte bonen ipv amandelen. Dit voor het kerstbrood voor volgend jaar

En ik heb wat mooie bogen staan, waar nog een plekje vrij is voor een mooie klimmende boon.

Ik lees op wikipedia dat de Walcherse witte dan een goeie is, maar die is natuurlijk weer nergens te koop

Maar als iemand hier een betere soort weet?

Posted

Nou die beroemde St. Fiacre waar ik het steeds over heb is een klimboon.Wit. Die klimt zelfs erg hoog. Beetje saai want witte bloem, wel een erg lekkere boon.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Posted

Als je ze niet vind vraag ik mijn buren, die kweken ze al enkele generaties. Ik heb er zelf ook zaad van nodig, misschien hebben ze nog veel over van afgelopen jaar.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Posted

Dag Jorieke,

Een recept om je Kerstbrood te bakken met namaak -amandelspijs.

125 gr griesmeel.150 gr suiker.1 groot ei.de geraspte schil van 1 citroen .ongeveer 5 druppeld amandel-essence of 10 drppelslauriekerswater .

Meng alle ingrediënten dooreen.laat het mengels minstens 4 dagen rusten in een afgesloten jampot .

Deze alternatief is heerlijk,de moeite waard om te proberen.

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...