Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Featured Replies

Geplaatst:

Ik ben sinds kort begonnen met het gaps dieet. In de eerste fasen van dit dieet fermenteer je zelf groente, waarvan je in het begin alleen de sappen mag nemen. Nog niet de groente zelf dus. Ik vind het zonde om de groente weg te gooien. Mijn vraag is of het mogelijk is om nadat je de sappen hebt gebruikt, de groente opnieuw onder water te zetten en in de koelkast te bewaren om deze een aantal weken later te eten? En is het hierbij nodig opnieuw zout aan het water toe te voegen? 

Geplaatst:

Het zal dan weinig smaak meer hebben. Ik fermenteerde vroeger bieten. De vaste stof, na het uitknijpen, heeft nauwelijks meer smaak of kleur. Er zit ook geen suiker meer in, dus er valt niets meer aan te fermenteren

 

Ik hanteer altijd de regel: ziet het er nog smakelijk uit. Bij bessen hergebruik ik de pulp, en bij wijn maken soms wel, soms niet. Het is een andere gisting, maar uiteindelijk gaat het ook om extractie.

 

Sowieso moet je bij hergebruik veel minder water toevoegen, het moet maar net onder staan. En suiker toevoegen.

Geplaatst:
  • Auteur

Maar behoudt het op deze manier de probiotische stammen? 

Geplaatst:

Elk organisme blijft leven en zich vermeerderen zolang er voedsel is en de juiste leefomstandigheden.

Geplaatst:

@Robin de Koning  Zelf zou ik het wel handig vinden als je dat GAPS dieet ook in je topictitel zou vermelden. Het is nu net of het over fermenteren gaat ipv over gebruik van wat er over blijft na toepassing van het GAPS dieet. ;)

  • 2 jaar later...
Geplaatst:

Prachtig mooie site gevonden! Zo ongeveer alles wat met fermenteren te maken heeft is er te vinden!

 

En je kunt e-books downladen over groente fermenteren, kaas maken, tempeh maken, zuurdeeg, kombucha, kefir en nog van alles.

Een schat aan info. In het Engels, maar daarvoor hebben we een vertaalapp.

 

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

Inderdaad een mooie site. Ik zoek nog steeds waterkefirkorrels…voor wie er wat over heeft en wil delen.

Geplaatst:

Misschien woont Sjaak bij jou in de buurt? Of anders Elizabeth...

 

Naamloos.jpg.8c92ca924ebaa63e9ab7da938cdfc0f9.jpg

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

Je bedoelt, kijk eens op Marktplaats;) - dank voor de tip :)

Geplaatst:

Dit wordt een beetje een rommelig topic zo, het had al zeer weinig vastigheid maar nu gaat het helemaal van de rails ;) Ik zie wel iets voor een soort van verzameltopic, daar niet van, maar dan moeten we misschien even opnieuw beginnen zonder de berichten van o.a. de topicstarter die niet meer terug is geweest?

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.