Indy Geplaatst: 28 mei 2012 Geplaatst: 28 mei 2012 Die kan je zelf maken,het recept staat ook tussen de recepten.Hij is heel erg lekker!!! Quote
geedee Geplaatst: 28 mei 2012 Geplaatst: 28 mei 2012 hoop dat het lukt, als ik het niet goed doe vertel het me dan he...ik heb geen zin en tijd om ziek te worden Ik doe ook maar wat en weet niet eens hoeveel gram kefir ik heb.....heb meer melk erbij en laat het dan langer staan......ik heb t in de magnetron staan en zodoende kom ik m minimaal 1 x per dag wel tegen....is ie nog te dun....terug ermee...... vandaag was het een portie die 2 dagen heeft gestaan en ik wil er nu eens een kaasje mee maken.....heb t door een theedoek gezeefd......dan gaat het "water "eruit en houdt je een dikkere substantie over.....ik ga er morgen mee verder....eerst dromen straks wat ik er eens bij zal gaan doen....kwil een kruidenkaasje maken....of een soort sandwich-spread Quote
appelvrouw Geplaatst: 28 mei 2012 Geplaatst: 28 mei 2012 Heb jij al zoveel dat je er kaas mee kunt maken? Je bent toch ook met een zakje vertrokken uit Zelhem?Ik bedoelde natuurlijk daarstraks verse(rauwe) melk..moet ik die eerst steriliseren? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
geedee Geplaatst: 28 mei 2012 Geplaatst: 28 mei 2012 ja nou....ik probeer het gewoon....het zal misschien nét genoeg zijn voor een boterham....maar dan heb ik alvast een smaakje uitgeprobeerd toch? Quote
appelvrouw Geplaatst: 28 mei 2012 Geplaatst: 28 mei 2012 lekker positief Gé! Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
appelvrouw Geplaatst: 28 mei 2012 Geplaatst: 28 mei 2012 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Indy Geplaatst: 28 mei 2012 Geplaatst: 28 mei 2012 Ik heb een (room)kaasje gemaakt met bieslook,vond m erg zuur,maar heb er honing door gedaan,en toen was ie erg lekker Quote
geedee Geplaatst: 28 mei 2012 Geplaatst: 28 mei 2012 Ik heb net even aan de uitgelekte substantie geproefd en is inderdaad zurig.....komt nog het meest bij de smaak van die Miree kruidenkaas van de Lidl in de buurt. Ik denk dat ik er ook iets van zoet doorheen ga doen.....heb zal wel smeerkaas en geen snijkaas worden Quote
Indy Geplaatst: 28 mei 2012 Geplaatst: 28 mei 2012 Het werd inderdaad meer smeerbaarder,maar dat was eigenlijk wel handig.Ik doe er denk ik volgende keer mn paardenbloemhoning bij,eerst weer even een pot vol maken dan.Dan een nachtje laten lekken,en wat honing erbij,met walnoten.Morgen ff maken. Quote
appelvrouw Geplaatst: 28 mei 2012 Geplaatst: 28 mei 2012 Ondertussen heb ik de melk maar gekookt..ik ben te lui/moe om al de bladzijden te lezen waar het misschien niet eens in staat. Een kleine halve liter met vel/room staat af te koelen en daar gaan de korrels zo in.Ik heb ze ook gewogen Thessa, ik heb 21 gram, dus die van ons zijn vrijwel gelijk op gegroeid! Nu gaan ze in een weckpot van 3,5 dl..eens zien of het weer twee dagen duurt voor het dik is. Nog even voor de check: als het vocht door de zeef is gegaan, dan afspoelen met gewoon koud water en in de schone pot terugstoppen? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
geedee Geplaatst: 28 mei 2012 Geplaatst: 28 mei 2012 Ik spoel ze niet af met koud water....schrikken ze van Heb ergens gelezen (ik meen een post van Jorieke) dat het "opstarten" sneller gaat als je niet steeds spoelt....ik zeef ze eruit en mik ze in een nieuwe melkvoorraad...ongewassen hey Indy....walnoten...lijkt me ook lekker Quote
Thessa Geplaatst: 28 mei 2012 Geplaatst: 28 mei 2012 ohhhhh paardebloemsiroop?is ook een van mijn favo-bloemen............ waar haal of kan ik dat krijgen???????????????????????????????????????????????????nog maar 1 dag op het forum en ik ben nu al hebberig! WWW.TWAAGIE.NL Quote kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl
appelvrouw Geplaatst: 28 mei 2012 Geplaatst: 28 mei 2012 OK, dank doe ik de volgende keer ook niet spoelen. Is je boom al zo hard gegroeid dat je al noten hebt? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Indy Geplaatst: 28 mei 2012 Geplaatst: 28 mei 2012 Ik spoel ze 1 x per week even af onder de koude kraan.De pot maak ik 3x per week schoon(ook wel s minder hoor).Meestal zeef ik het,doe nieuwe melk erin,schud die ff om,zodat alle nieuwe kleine stukjes er goed inkomen en dan weer kunnen aangroeien,dan de kefir vanuit de zeef de pot weer in.Ook daardoor wordt t al dikker.Ik laat weten hoe of het walnoten/honingkaasje proeft. Quote
Thessa Geplaatst: 28 mei 2012 Geplaatst: 28 mei 2012 OK, dank doe ik de volgende keer ook niet spoelen. zal ik ook dan maar proberen en in een ondoorzichtbare pot op het aanrecht ook maar is iets minder gevoelig voor vergeten denk ik Is je boom al zo hard gegroeid dat je al noten hebt? ja met heel veel liefde en een goed praatje kun je van een 20 cm kaal stammetje een al noten gevende boom bedenken in mijn dromen maar hij staat er en doet helaas nog niet veel wanneer zal ie iets van blad gaan geven denk je ? Quote kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl
appelvrouw Geplaatst: 28 mei 2012 Geplaatst: 28 mei 2012 Dat zou toch echt wel nu moeten zijn De stam was echt groen...als hij t niet gaat doen zoek ik een nieuwe boom voor je in het bos en dan kom ik hem persoonlijk brengen( ik zeg niet wanneer ) Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 29 mei 2012 Geplaatst: 29 mei 2012 @Appelvrouw: Rauwe melk is nog beter, je hoeft het niet te koken dus. Maar goed, wil je wat hygiënisch werken, dan is even verhitten tot 73 of 91 graden ook goed. Ik heb de pot ook op het aanrecht staan, in een wat donker hoekje. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 29 mei 2012 Geplaatst: 29 mei 2012 Dank Jorieke..dat doe ik dan de volgende keer. Wat is dat met 73 of 91? ( pasteuriseren of steriliseren misschien?) Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 29 mei 2012 Geplaatst: 29 mei 2012 Pasteuriseren inderdaad. Dat staat in mijn 'kaas je kaasje' boekje tenminste. Op wikipedia noemen ze 72 graden als temperatuur. Steriliseren is nog heter volgens mij. 120 graden? Room moet ik volgens dat boekje tot 91 graden verhitten. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
ClaudiaRebecca Geplaatst: 29 mei 2012 Geplaatst: 29 mei 2012 hallo ladies (volgens mij doen de mannen niet mee aan deze topic), ik ben nieuwsgierig geworden door jullie kefir verhalen/recepten.had er nog nooit van gehoord, maar wil dit wel eens proberen.heeft iemand voor mij een paar "snotjes" in de aanbieding ? Quote
geedee Geplaatst: 29 mei 2012 Geplaatst: 29 mei 2012 Vervolg kaasje van kefir: Vandaag vond ik dat het genoeg was uitgelekt....er komt veel waterzooi uit de substantie.Wat er overbleef mag je echt wel voldoende voor een superdik besmeerd broodje vinden....(het is ook vaster van structuur dan die Miree vd Lidl....meer kwarktaartvast)Ik heb er peper, zout, knoflookpoeder(had ff geen zin om verse te schillen ) en honing toegevoegd en toen de tuin in voor kruiden: bieslook, peterselie en omdat ik gisteren heb geleerd van jasmin dat korianderblad ook te eten is , ook wat korianderblad....dat heeft wel een overheersende smaak...volgende keer iets minder. Tussendoor een paar keer geproefd en nog wat suiker en meer zout en knoflook toegevoegd....en toen op t broodje Binnen 9 dagen een (smeer)kaasje van de Kefir..... ..had ik niet gedacht! Quote
Jorieke123 Geplaatst: 29 mei 2012 Geplaatst: 29 mei 2012 @Claudia: Hihi ja hoor. Ik heb net vandaag wat snotjes op de post gedaan, maar kan er nog wel wat van kwijt hoor. mail me je adres maar. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 29 mei 2012 Geplaatst: 29 mei 2012 Vanmiddag had ik zowaar dik kefirspul..zonet een meloen gepureerd (zo` n kleine.. groengrijs van buiten, oranje van binnen) samen met 50 gr honing en 50 gr suiker, en de kefir erbij gegoten(het was iets van 3 dl. het hele spul staat nu in de ijsmachine te draaien..smaakt heerlijk Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.