Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Kom maar op :) Wel graag recepten die je zelf al eens hebt gemaakt.

 

Ik bak graag blokjes in de oven, nadat ik er olie en kruiden/specerijen overheen heb gedaan. Vooral komijn, zout, peper, en (pittig)paprikapoeder. 

 

En van de week heb ik er een aantal verwerkt in een taart. Ik had na de oogst namelijk wat exemplaren die waren aangevreten of die ik zelf door had gestoken met een schep :oops: en die heb ik dus meteen verwerkt.

 

IMG_4625.JPG

 

Er zijn aardig wat recepten voor zo'n 'sweet potato pie', ik heb er een paar gecombineerd. 

Ik nam de bodem van dit recept: https://preppykitchen.com/sweet-potato-pie/  maar dan met iets kaneel er door, vind ik altijd wel lekker.

En voor de vulling had ik geen room in huis, dus toen ben ik nog een paar recepten gaan bekijken en kwam ik deze tegen waar karnemelk ik de vulling gaat: https://tasty.co/recipe/aunt-vivians-sweet-potato-pie 

Dat had ik ook niet hoor, maar wel zure room en gewoon melk. Dus daar heb ik maar gewoon wat van gebruikt ;) 

Ik heb er ook wat fijn geraspte citroenschil en citroensap in gedaan. Dat leek me wel fris, want in dat 2e recept gaat ook citroenextract. 

Ik heb er geen hogere taart van gemaakt zoals in die recepten, zo'n vorm heb ik niet en ik denk dat dit net een mooie hoogte is voor onze smaak. Qua verhouding vulling en bodem zeg maar. Je hebt anders echt wel een grote hap met alleen maar vulling op je vorkje. 

 

Nou ja, en met eieren, boter, die specerijen, en suiker, heb je al gauw iets wat lekker weg-eet hoor :thumbup:

  • Like 2
Geplaatst:

Op de site van : www.vaneigenbodem.nl  staat een erg lekker recept van zoete aardappel

Zoete aardappelstamppot  met spruitjes, geraspte kaas en walnoten. 
vanavond gemaakt, en goedgekeurd hier! 😊

 

Geplaatst:

Zeer simpel, snel en smaakvol receptje. Eenvoudiger kan bijna niet. Ontstaan toen ik eens snel iets warms op tafel wilde hebben en geen zin had om te koken. 

 

Gelijke hoeveelheden blokjes zoete aardappel en knolselderij mengen met een beetje olijfolie. Ongeveer 15 minuten in de airfryer garen bij 200°C. Tegelijkertijd een of 2 visjes (hier op het plaatje zijn dat lekkerbekjes captain Iglo) vanuit diepvries 20 minuten in de oven bakken bij 220°C.

 

Vis en de gemengde blokjes zijn vrijwel gelijk klaar. Bij beiden past een knoflooksausje zodat je in principe geen extra kruiden meer hoeft toe te voegen.

 

za_recept.thumb.JPG.c5107189ee835378af51eb2e4d8a82db.JPG

 

Wat er aan uitstraling mist wordt goedgemaakt door de smaak. :-)
 

  • Like 2

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

  • 1 maand later ...
Geplaatst:

Babyhapjes zal ik jullie besparen, maar een aardappel en zoete aardappel is ook voor volwassen kinderen lekker. Of als ovenschotel, als kroketjes of taters hmmm krij nu al weer trek.

  • 1 maand later ...
Geplaatst:

Ik vind zoete aardappel heel lekker uit de oven met kerrie masala. Gekookte zoete aardappel zonder fratsen vind ik ook heel lekker. Zo zacht en zoet, idee babyhapje van @janedoe maar kan daar wel blij van worden.

  • Like 1

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...