Mellie Geplaatst: 5 september 2023 Geplaatst: 5 september 2023 Foto? Zijn het helemaal witte of harde (onrijpe) wit/groene gespikkelde? Vroeger aten wij die onrijpe wit/groene gewoon rauw. Smaak weet ik niet mee zo goed, licht bittertje dacht ik.Foto volgt! Gewoon wit eivorm ken er maar 1 eigenlijk maar zal foto maken. Rauwe aubergines? Dat heb ik nou nooit geweten dat dat kon! Quote
acpronk Geplaatst: 5 september 2023 Geplaatst: 5 september 2023 @Mellie deze: https://amazingoriental.com/product/thaise-aubergine/ 1 Quote Mijn Instagram: https://www.instagram.com/pronksparadise/
Mellie Geplaatst: 13 september 2023 Geplaatst: 13 september 2023 Dit is het witte eitjeZat vol met pitten. Maar kwam al een plekje op, dus denk dat het niet groter ging worden. Smaakte overigens wel prima. Ik had gezien de hoeveelheid zaden, wel een bitterdere aubergine verwacht. Gelukkig niet zo. Lukte me niet om de bloemen te fotograferen op zān kop. Maar ze hangen nog helemaal vol bloemen. Misschien toch maar proberen naar binnen te halen straks. 2 Quote
fre3ke Geplaatst: 15 september 2023 Geplaatst: 15 september 2023 Mijn planten zijn vandaag verwijderd en nu is ook duidelijk waarom ze geen vrucht gaven. 30 reusachtige engerlingen onder iedere plant. 1 Quote
Mellie Geplaatst: 18 september 2023 Geplaatst: 18 september 2023 Heeft iemand wel eens geprobeerd een aubergine te overwinteren? Ik denk gezien het weer als ik het wil proberen, toch deze week moet gaan gravenā¦. Ik heb alleen niet zoān zin en rugpijn š«£ Quote
acpronk Geplaatst: 19 september 2023 Geplaatst: 19 september 2023 @Mellie heb je geen tuinopzichter die wil gaan graven?Hoe heb je de witte aubergine trouwens gegeten? Rauw? Want moet je witte aubergines plukken als ze nog hard zijn, en kun je ze rauw eten. En paarse als ze net zacht beginnen te worden, en koken/bakken? Quote Mijn Instagram: https://www.instagram.com/pronksparadise/
Mellie Geplaatst: 19 september 2023 Geplaatst: 19 september 2023 Mijn Tuinopzichter is een beetje lomp Ik heb de witte gewoon gegrild. Vond ze echt heerlijk! Had een grote schaal met courgette en 2,5 aubergine met dille en peterselie met knof en veel olijfolie. Ik zoek altijd harde aubergines uit, nooit zachte. Als ze zacht beginnen te worden, noemen wij ze ātirsighā. geen idee hoe ik dat moet vertalen. Te zacht in elk geval. Quote
MSDG Geplaatst: 11 oktober 2023 Auteur Geplaatst: 11 oktober 2023 Het aubergineseizoen is wel klaar, planten kregen nog een mooie groeispurt maar gaan natuurlijk nooit meer genoeg vruchten opleveren. Voor het derde jaar op rij simpelweg een drama met de aubergines. Ā Daarom een idee: aubergines gaan enten. Heeft iemand daar ervaring mee? Ik heb gelezen dat je aubergine ook kan enten op een tomatenonderstam en met tomaten kan ik inmiddels goed overweg, dus ik zou dit wel willen proberen. Quote Volg ons op instagram: https://www.instagram.com/huizersemoestuin/
Mai Pensato Geplaatst: 15 oktober 2023 Geplaatst: 15 oktober 2023 Ik kweek nu voor het derde jaar de Diamond Purple, een mini-aubergine. De eerste 2 jaar ging dit best goed tot augustus. Toen kwam er allerlei ongedierte in (spint, witte vlieg daar is aubergine erg gevoelig voor) en werden de bladeren geel en was het wel klaar. Dit jaar gaat het een stuk beter. De oudere bladeren worden wel geel maar die heb ik er consequent vanaf gehaald. Zowaar nu nog een rijpe aubergine. En ook nog bloemen. Omdat ze zo mooi zijn laat ik ze zitten maar dat worden geen rijpe aubergines meer. Ik twijfel nog of ik komend jaar nog een aubergine ga zetten. Ik vind ze niet zo heel lekker en mijn kas staat al nokvol, dus moet keuzes maken. š Ā Ā Ā Ā Ā Ā 2 Quote gefascineerd door alles wat groeit en bloeit 3.000 m2 tuinplezier - siertuin - kasje - groenten - fruit moderne kweektechnieken - hydroponics https://www.instagram.com/maipensatogardening/
Mellie Geplaatst: 22 oktober 2023 Geplaatst: 22 oktober 2023 Ik heb ze nog staan. Wel minder aubergines gehad dan ik wilde, maar gaan wel lang door. Deze hangt nog. 1 Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.