Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Hallo,

 

Ik heb drie dagen geleden van een grote savooie kool voor het eerst zuurkool gemaakt. Met een rode uit erdoorheen. Bij een recept gelezen dat je de kool kunt afdekken met een buitenste blad. Daarop heb ik nog een potje met water gezet. Nu drijft er echter een wittige drab boven het koolblad. 
 

Ik heb dit nog nooit eerder gedaan, dus weet niet of dit normaal is of niet. Komt dit door de ui? Ik heb vanmiddag geprobeerd het weg te scheppen, maar het verdwijnt helemaal in het water zodra ik iets roer. 
 

Daarnaast direct een tweede vraag: moet ik dit koolblad nog vervangen na een week ofzo? Of afspoelen? Of gewoon laten zitten en de natuur z’n gang laten gaan?

 

Hoop zo dat het lukt en lekker smaakt!IMG_6278.thumb.jpeg.3fbb8d5dab88d0128315d35aec9e53cf.jpeg

Geplaatst:

Het ziet er niet goed uit, maar ik kan niet zeggen wat dit voor spul is. Ik zou het niet meer eten. Heb je misschien water gebruikt in plaats van alleen zout?

Geplaatst:

Nee, al dit vocht wat je hier ziet, komt uit de kool zelf. Ik heb alleen zout gebruikt.
 

Zou ik dit vocht er nog af kunnen gieten (met hopelijk die drab) en dan het koolblad evt vervangen en er dan nieuw zout water op kunnen gieten? De kool staat nu pas 4 dagen. 

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...