hansm Geplaatst: 2 oktober 2011 Geplaatst: 2 oktober 2011 Had jij niet ooit een geitenboerderij waar ook nogal overschot aan manlijke dieren was,beetje hypocriet of ik begrijp je weer eens helemaal verkeerd, want geloof niet dat wij ooit op dezelfde golflengte zitten Quote Players only love you when they're playing.
Jorieke123 Geplaatst: 2 oktober 2011 Auteur Geplaatst: 2 oktober 2011 Nou, we hebben net een heerlijk geitenboutje uit de oven gegeten. Met lekkere gebakken aardappeltjes, en 2 tot moes gekookte appeltjes. Erg lekker hoor! Omdat het een poot betrof, zaten er wat stugge pezen in, maar het vlees er omheen was superzacht. Van het meeste vlees gaan we worst maken, geen idee hoeveel worsten we er van kunnen maken; zo heel veel vlees zit er niet aan niet-vetgemeste-bokjes Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
veuvecouderc Geplaatst: 2 oktober 2011 Geplaatst: 2 oktober 2011 Als ik vlees zou eten lijkt me dit wel echt verrukkeluk! Volledig door jezelf gecontroleerd vlees, mooi hoor Maar als je weet dat je geiten (of bokjes) uiteindelijk toch in de pan gaan, kun/mag je ze dan in de toekomst niet wat vetter mesten? Niet met hormonen ofzo maar gewoon met zelfgeteelde granen of groenvoer waar net dat beetje extra vleesopbouwende voedingstoffen inzitten. Ik weet niet meer precies welke granen het zijn maar onze buren vertellen vaak en graag over vroeger, dat de koeien bijvoorbeeld in de winter andere granen of grassen kregen omdat ze dan meer vet moesten kweken vanwege de kou. Quote VeuvecoudercDe weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/
Jorieke123 Geplaatst: 2 oktober 2011 Auteur Geplaatst: 2 oktober 2011 Voortaan eten we vooral varken denk ik, geiten komen er hier niet meer in En ik heb geen verstand van vetmesten, maar in zo'n korte tijd krijgen ze waarschijnlijk vooral meer vet idd, en niet persé meer vlees. Dus goed voor de winter, en de verdere vleesopbouw, maar daar zijn onze bokjes te vroeg voor geslacht.We zijn geen grote carnivoren, maar lusten wel graag wat gehakt, spekjes, plakjes boterham beleg. Dus erg vaak zullen we niet eten zoals we vandaag hebben gegeten (groot stuk vlees naast de aardappels en groente). Eens zien dat we hier mooie hamburgers (voor op een versgebakken broodje met sla, tomaat, augurk), droge worst (als snack, als broodbeleg, borrelhapje) salami (snack, borrelhapje, pizza!!) en gehakt (door pasta, ovenschotels, etc.) van maken. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
hansm Geplaatst: 2 oktober 2011 Geplaatst: 2 oktober 2011 ga je stoppen met geiten of ga je nog voor hun melk ? Quote Players only love you when they're playing.
Jorieke123 Geplaatst: 3 oktober 2011 Auteur Geplaatst: 3 oktober 2011 Nee, we stoppen helemaal met geiten. Voor melk nemen we koe(ien) volgend jaar. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
hansm Geplaatst: 3 oktober 2011 Geplaatst: 3 oktober 2011 Jammer maar dat zal nog wel vaker gebeuren, dat praktijk met iets niet werkt en ja wil je zelfvoorzienend zijn, moet je dan denk ik ook we beslissen om te stoppen, werk zat met de dingen die wel bevallen. Quote Players only love you when they're playing.
Jorieke123 Geplaatst: 3 oktober 2011 Auteur Geplaatst: 3 oktober 2011 Inderdaad, en geiten bevallen toch echt niet. Misschien koeien ook niet, dat zien we dan wel weer. Wakker dier roept op om morgen geen vlees te eten. Ik denk dat wij juist wel vlees gaan eten, van eigen dieren die het zeker weten goed hebben gehad. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Gast jack Geplaatst: 25 juni 2012 Geplaatst: 25 juni 2012 ik heb onlangs ook een jonge leren kennen die zelfvoorzienend wilde doen wat zijn eigen vlees betreft hij heeft al kippen konijnen 2 melkgeiten en wil nog verder uitbreiden .zelf maakt hij ook wijn .van eigen fruit of wat hij kan krijgen ( ruilen ) .... maar ik had een vraagje tussen door .een bok die niet geholpen is stink daar het vlees nu wel of niet van als die geslacht is ??en hoe zit het met een schapen bok die ook niet geholpen is ....... Quote
Jorieke123 Geplaatst: 25 juni 2012 Auteur Geplaatst: 25 juni 2012 Over schapen weet ik het niet, maar voor onze bokjes heb ik toen wel het een en ander uitgezocht. Ze zouden met 3 maanden (als ze nog weinig gras eten, en gedeeltelijk nog bij moeder drinken) nog goed zijn. Daarna wordt de smaak steeds sterker. 6 of 8 maanden kan ook nog staat me bij. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Gast jack Geplaatst: 25 juni 2012 Geplaatst: 25 juni 2012 dan zou 6 of 8 maand ook een goede slacht tijd zijn de muskus eenden doen we met plus- 6 of 12 maand slachten de woerden .de eenden mogen blijven lopen voor de ei produktie Quote
Jorieke123 Geplaatst: 25 juni 2012 Auteur Geplaatst: 25 juni 2012 De smaak is dan al wel sterker. Geen idee hoor, ik heb het verschil nog nooit geproefd. Onze bokjes waren... dik 3 maanden? (weet het niet eens meer zeker) en dat vlees was echt erg mals. Mij te mals... doen we niet weer Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Gast jack Geplaatst: 25 juni 2012 Geplaatst: 25 juni 2012 als ik ze langer zou laten lopen moeten ze dus geholpen worden .om een goede smaak te behouden 3 maand is ook wel wat jong . ........mischiens zoals jij zeg wel te mals ...... Quote
Jorieke123 Geplaatst: 25 juni 2012 Auteur Geplaatst: 25 juni 2012 Nou, ik weet niet of 'mals' het juiste woord is. Gewoon te zacht en weinig smaak. Zie ook hier: http://eetschrijven.blogspot.nl/2010/08/vega-eten-vlees-weggooien.html Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Gast jack Geplaatst: 25 juni 2012 Geplaatst: 25 juni 2012 bedankt voor de link .geiten kaas geiten melk ik nutig het net zo als geiten vlees . vind de melk ook echt lekker het zou eigelijk ook gewoon in de winkel moeten liggen het geiten vlees dan .....nu alleen te krijgen bij de speciale slachter Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.