Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Featured Replies

Geplaatst:

Van de MTD kwam ik thuis met o.a. hertshoorn weegbree.

Hoe/wanneer oogsten jullie deze plant en op welke manieren kan je hem bereiden?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

ik oogst het jonge blad en doe een klein beetje door de sla als ik daar zin in heb...hij smaakt wat bitter en daar ben ik geen fan van...

Geplaatst:

In het voorjaar kan je de planten bleken. Maar omdat die van mij allemaal kapot zijn gevroren afgelopen winter, heb ik dat niet uit kunnen proberen

Zo groen vind ik ze ook wat bitter. Maar een paar blaadjes kunnen wel door de sla.

 

Dit lees ik op Mergenmetz.nl:

 

Toprestaurants willen zich onderscheiden en gebruiken - of is het alweer: gebruikten? - af en toe hertshoornweegbree. Het kan gekookt als ook rauw worden gegeten. Rauw smaakt het als gras, hoewel 'men' het een aromatische smaak (licht bitter, een beetje zurig en misschien wat zout) toekent. Maar ja, dat kan je van vrijwel alles zeggen. Gras dus.

Een handje gemengd door een rauwkostsalade is misschien smakelijk en vooral origineel.

Geplaatst:
  • Auteur

Dat `wordt bleken dus

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

  • 1 jaar later...
Geplaatst:

bij mij staat er nog best een flink bosje hertshoornweegbree

kan ik die nu nog plukken, drogen, invriezen of evt. gewoon koken of smoren en eten??????

kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!

http://guppedup.blogspot.nl/

Geplaatst:
In het voorjaar kan je de planten bleken. Maar omdat die van mij allemaal kapot zijn gevroren afgelopen winter, heb ik dat niet uit kunnen proberen

Zo groen vind ik ze ook wat bitter. Maar een paar blaadjes kunnen wel door de sla.

 

Dit lees ik op Mergenmetz.nl:

 

Toprestaurants willen zich onderscheiden en gebruiken - of is het alweer: gebruikten? - af en toe hertshoornweegbree. Het kan gekookt als ook rauw worden gegeten. Rauw smaakt het als gras, hoewel 'men' het een aromatische smaak (licht bitter, een beetje zurig en misschien wat zout) toekent. Maar ja, dat kan je van vrijwel alles zeggen. Gras dus.

Een handje gemengd door een rauwkostsalade is misschien smakelijk en vooral origineel.

 

 

Ik kan me hier niet in vinden

ik vind de smaak echt zeer verrassend en lekker.

Maar misschien is dit persoonlijk, of afhankelijk van het soort of grondsoort?

 

Ik heb deze soort

 

0085ErbaStellaHertshoornweegbreeMinutina1324558205.jpg

 

Eigenlijk moet ik zeggen ik HAD deze, want de kippen vinden het ook geweldig en er is helemaal niks meer terug te vinden

 

Ik ga ze binnenkort (a.s. weekend) opnieuw zaaien in de broeibak, en hoop dat ik over een week of 10 weer iets ervan kan eten

Geplaatst:

Hier nog zo een. Absoluut niks gras. Misschien te lang doorgegroeid blad dat al draden heeft. Dat is stug en donkergroen en heeft een sterke nasmaak. Het kan ook te lang onderweg zijn geweest waardoor het niet meer fris smaakt. De jonge lichtgroene zachte blaadjes van hooguit 7, 8 cm zijn goed van smaak, mals en niks gras.

 

Van mijn 4 planten die aan de muur hangen, kan ik nog van een 1 een beetje eten, de rest is in bloei, de groei is eruit. Lekkerste vind ik ze in voorjaar en zomer.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.