Posted June 12, 201213 yr Koolraapjes ovenschotel * 1 flinke of 2 kleinere koolrapen* boter* 0,5 dl melk* 1 bouillontablet* ham blokjes* 1 dl water* 2 el bloem* peterselie* geraspte kaas* kerriepoeder* vuurvaste schaal - Koolraap schillen en in blokjes snijden, deze 3 min. bakken in boter en met 1 thl kerriepoeder- melk, water en bouillonblokje toevoegen en ca. 10 min. laten pruttelen op laag vuur.- de bloem aanmaken met 2 el water en papje van maken, dit toevoegen aan de koolraap en doorroeren.- nog 5 min. laten pruttelen- ham blokjes en peterselie toevoegen en doorroeren.- doe het mengsel in een vuurvaste schaal en bestrooi met geraspte kaas- ca. 20 min in oven. Lekker met krieltjes en een glaasje rosè! http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
June 13, 201213 yr Klinkt lekker, Gemma! Mijn plantjes zijn nog heel klein, maar als ik ze groot krijg, ga ik dit recept zeker proberen!
June 13, 201213 yr Author Heb mijne ( eigen kweek, zaad Helenor ) geplant in maart.Nu, begin Juni zijn ze2x zo groot als een tennisbal.En heb eigenlijk niks aan bemesting gedaan daar.Doen het goed dus! http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.