Marlein Posted June 14, 2012 Share Posted June 14, 2012 Beste allemaal, Vandaag is helaas een snackkomkommer om geknakt. Er hing een redelijke snackkomkommer aan. Mijn dochters hebben deze komkommer met smaak opgegeten. Van dezelfde zaadjes hebben we nog 2 komkommers. Bij de komkommer die bij mijn dochter in de mm bak staat, hing ook een redelijke komkommer, maar die werd wat gelig. Ik dacht er verstandig aan te doen die dan ook maar te oogsten en op te eten. Echter deze komkommer was erg bitter. Wat kan dat zijn? Zullen we maar de hele plant verwijderen? Waarom smaakt de ene komkommer bitter en de andere niet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antoine Posted June 16, 2012 Share Posted June 16, 2012 Ik weet niet wat voor Komkommer je hebt? Een Turkse Snack? Als dat zo is is het een zaadkomkommer die je hebt gegeten, en die zijn idd bitter... Je ziet het bij Snackkomkommers niet goed, bij andere soorten worden ze dik, net een soort bekerkalebas. Die kan je beter maar gauw eraf halen zodat je goede komokmmers wel goed doorgroeien... Maar als je een soort hebt die zelfbestuivend zijn, zoals ik die heb, krijg je eigenlijk alleen maar goede komkommers... Kijk ook even hier naar: http://www.mooiemoestuin.net/komkommer.htm gr Anton Quote In een groen, groen, knollen, knollenland... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marlein Posted June 16, 2012 Author Share Posted June 16, 2012 Ik weet niet welke soort het is. Hij zat in een zakje wat dan weer bij zo'n leuk kweek-je-eigen-groenten-in-blik blikje zat. Alle zaadjes zijn uit dat pakje en de ene plant levert dus een bittere komkommer en de andere een goede? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorg Posted June 16, 2012 Share Posted June 16, 2012 Bitterheid wordt meestal veroorzaakt doordat de plant geen geleidelijke opkweek heeft gehad. Denk aan te weinig water, hoge temperaturen of beperkte bemesting. Bitterheid is vaak ook ras afhankelijk. Je moet dus de oorzaak zoeken in de groeiomstandigheden maar je hebt ook een goede kans dat de volgende komkommers wel gewoon prima zijn. Als het een terugkomend probleem is probeer dan volgendjaar een ander ras (er zijn speciale rassen die minder snel bitter worden). Andere oorzaak is de bestuiving zoals antione aanhaalt. In deze post nog wat achtergrond informatie: https://www.moestuinforum.nl/komkommervruchtjes-sterven-af-t5584.html#p101475. Overigens zeg je dat de komkommer al wat geel aan het worden was, dat klinkt sowieso al niet zo heel smakelijk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubo Posted June 16, 2012 Share Posted June 16, 2012 Plaats anders even een foto.Geel blad kan op een voedingsgebrek duiden wat z'n weerslag heeft op de smaak. Quote met vriendelijke groet, Rubo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomenco Posted June 18, 2012 Share Posted June 18, 2012 Als je groene komkommers te lang laat hangen worden ze geel en bitter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.