Jump to content

Recommended Posts

Posted

SICILIAANSE AUBERGINES

(Uit: Inmaken van Hans Gerlach - ISBN: 9789044712247)

 

Bereiding: 20 min.

Marineertijd: 24 uur

Rusttijd: 6 weken

Houdbaarheid: 6 maanden

 

Ingredienten voor ca. 11 potten:

 

1 kg stevige aubergines

2 onbespoten citroenen

100 g grof zout

100 ml wijnazijn

1-2 stengels bleekselderij

1-2 wortelen

2 teentjes knoflook

1-3 pikante pepertjes

3-4 takjes tijm of oregano

700 ml olijfolie

2 takjes verse laurierblaadjes

 

1.

Was de aubergines. Maak ze schoon en schil ze eventueel. Snijd ze in 3-4 mm dikke plakken en deze weer in 3-4 mm brede repen. Was de citroenen en snijd ze in dunne plakken. Meng de aubergines in een schaal met het zout, leg de citroenplakjes erop en daarbovenop een verzwaard bord, zodat ze in hun eigen sap liggen. Zet 24 uur op een koele donkere plaats.

 

2.

Verwijder de citroenen. Pers de aubergines in een keukendoek uit, meng ze in een schaal met de azijn, laat even staan en pers ze nog eens zorgvuldig uit.

 

3.

Schil ondertussen selderij, wortelen en knoflook en snijd ze fijn. Was de pepertjes en snijd ze in ringetjes. Was de kruiden en schud ze zorgvuldig droog. Meng alles en leg de ingredienten laag voor laag in de glazen potten. Leg op elke laag aubergines een laag laurierblaadjes, giet er olie over en schud alles wat, zodat er nauwelijks luchtbelletjes in de groenten achterblijven. Verzwaar de laurierblaadjes eventueel met een platte, schone steen, sluit de pot en laat de aubergines minstens 6 weken trekken op een koele donkere plaats.

  • 2 months later...
Posted

Vandaag gemaakt van mijn 3 kleine aubergines, vond het zo zonde om ze op te eten, nu kan ik er eest nog op wachten en dan hopenlijk regelmatig genieten.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...