Erny Geplaatst: 9 juli 2012 Share Geplaatst: 9 juli 2012 SICILIAANSE AUBERGINES(Uit: Inmaken van Hans Gerlach - ISBN: 9789044712247) Bereiding: 20 min.Marineertijd: 24 uurRusttijd: 6 wekenHoudbaarheid: 6 maanden Ingredienten voor ca. 11 potten: 1 kg stevige aubergines2 onbespoten citroenen100 g grof zout100 ml wijnazijn1-2 stengels bleekselderij1-2 wortelen2 teentjes knoflook1-3 pikante pepertjes3-4 takjes tijm of oregano700 ml olijfolie2 takjes verse laurierblaadjes 1.Was de aubergines. Maak ze schoon en schil ze eventueel. Snijd ze in 3-4 mm dikke plakken en deze weer in 3-4 mm brede repen. Was de citroenen en snijd ze in dunne plakken. Meng de aubergines in een schaal met het zout, leg de citroenplakjes erop en daarbovenop een verzwaard bord, zodat ze in hun eigen sap liggen. Zet 24 uur op een koele donkere plaats. 2.Verwijder de citroenen. Pers de aubergines in een keukendoek uit, meng ze in een schaal met de azijn, laat even staan en pers ze nog eens zorgvuldig uit. 3.Schil ondertussen selderij, wortelen en knoflook en snijd ze fijn. Was de pepertjes en snijd ze in ringetjes. Was de kruiden en schud ze zorgvuldig droog. Meng alles en leg de ingredienten laag voor laag in de glazen potten. Leg op elke laag aubergines een laag laurierblaadjes, giet er olie over en schud alles wat, zodat er nauwelijks luchtbelletjes in de groenten achterblijven. Verzwaar de laurierblaadjes eventueel met een platte, schone steen, sluit de pot en laat de aubergines minstens 6 weken trekken op een koele donkere plaats. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Yola Geplaatst: 11 september 2012 Share Geplaatst: 11 september 2012 Vandaag gemaakt van mijn 3 kleine aubergines, vond het zo zonde om ze op te eten, nu kan ik er eest nog op wachten en dan hopenlijk regelmatig genieten. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.