Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Siliciaanse Aubergines (Inmaak)


Erny

Aanbevolen berichten

SICILIAANSE AUBERGINES

(Uit: Inmaken van Hans Gerlach - ISBN: 9789044712247)

 

Bereiding: 20 min.

Marineertijd: 24 uur

Rusttijd: 6 weken

Houdbaarheid: 6 maanden

 

Ingredienten voor ca. 11 potten:

 

1 kg stevige aubergines

2 onbespoten citroenen

100 g grof zout

100 ml wijnazijn

1-2 stengels bleekselderij

1-2 wortelen

2 teentjes knoflook

1-3 pikante pepertjes

3-4 takjes tijm of oregano

700 ml olijfolie

2 takjes verse laurierblaadjes

 

1.

Was de aubergines. Maak ze schoon en schil ze eventueel. Snijd ze in 3-4 mm dikke plakken en deze weer in 3-4 mm brede repen. Was de citroenen en snijd ze in dunne plakken. Meng de aubergines in een schaal met het zout, leg de citroenplakjes erop en daarbovenop een verzwaard bord, zodat ze in hun eigen sap liggen. Zet 24 uur op een koele donkere plaats.

 

2.

Verwijder de citroenen. Pers de aubergines in een keukendoek uit, meng ze in een schaal met de azijn, laat even staan en pers ze nog eens zorgvuldig uit.

 

3.

Schil ondertussen selderij, wortelen en knoflook en snijd ze fijn. Was de pepertjes en snijd ze in ringetjes. Was de kruiden en schud ze zorgvuldig droog. Meng alles en leg de ingredienten laag voor laag in de glazen potten. Leg op elke laag aubergines een laag laurierblaadjes, giet er olie over en schud alles wat, zodat er nauwelijks luchtbelletjes in de groenten achterblijven. Verzwaar de laurierblaadjes eventueel met een platte, schone steen, sluit de pot en laat de aubergines minstens 6 weken trekken op een koele donkere plaats.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later ...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...