snekermoestuin Geplaatst: 9 juli 2012 Share Geplaatst: 9 juli 2012 Sla met sperziebonen en rode biet Insalata di lattuga,fagiolini e barbietole Voor 6 personenvoorbereidingstijd 20 minutenkooktijd 10 minuten 4 eetlepels olijfoliesap van 1/2 citroen, gezeefd1 eetlepel dijonmosterd1 teen knoflook, in heel dunne plakjes1 takje peterselie gehakt120 g sperziebonen2 grote rode bieten, gekookt, geschild en in repen van 5 cm1 komkommer, geschild, in de lengte gehalveerd en in dunne plakjes1 krop sla, gehakt1/2 groene paprika, zaadjes verwijderd en in repen200 g emmentaler, in blokjes (ik heb pecorino gebruikt)zout en peper Klop een dressing van de olijfolie, het critroensap, de mosterd en de knoflook en breng op smaak met zout en peper. Roer de peterselie erdoor.Kook de sperziebonen 10 minuten in kokend water met zout. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Laat uitlekken, dep de bonen droog met keukenpapier en halveer ze. Doe de bonen, rode biet, komkommer, sla, sjalot, groene paprika (paprika ontbrak in de sla hierboven) en kaas in een slakom, schep er een paar eetleperls dressing over en hussel door elkaar.Dien meteen op, met de resterende dressing ernaast Quote Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.