Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Sla met sperziebonen en rode biet


snekermoestuin

Aanbevolen berichten

Sla met sperziebonen en rode biet

 

Insalata di lattuga,

fagiolini e barbietole

 

Voor 6 personen

voorbereidingstijd 20 minuten

kooktijd 10 minuten

 

4 eetlepels olijfolie

sap van 1/2 citroen, gezeefd

1 eetlepel dijonmosterd

1 teen knoflook, in heel dunne plakjes

1 takje peterselie gehakt

120 g sperziebonen

2 grote rode bieten, gekookt, geschild en

in repen van 5 cm

1 komkommer, geschild, in de lengte gehalveerd en

in dunne plakjes

1 krop sla, gehakt

1/2 groene paprika, zaadjes verwijderd en

in repen

200 g emmentaler, in blokjes (ik heb pecorino gebruikt)

zout en peper

 

 

Klop een dressing van de olijfolie, het critroensap, de mosterd en de knoflook en breng op smaak met zout en peper. Roer de peterselie erdoor.

Kook de sperziebonen 10 minuten in kokend water met zout. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Laat uitlekken, dep de bonen droog met keukenpapier en halveer ze.

 

Doe de bonen, rode biet, komkommer, sla, sjalot, groene paprika (paprika ontbrak in de sla hierboven) en kaas in een slakom, schep er een paar eetleperls dressing over en hussel door elkaar.

Dien meteen op, met de resterende dressing ernaast

img365299701341858362.JPG

Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...