Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Sla met sperziebonen en rode biet


Recommended Posts

Sla met sperziebonen en rode biet

 

Insalata di lattuga,

fagiolini e barbietole

 

Voor 6 personen

voorbereidingstijd 20 minuten

kooktijd 10 minuten

 

4 eetlepels olijfolie

sap van 1/2 citroen, gezeefd

1 eetlepel dijonmosterd

1 teen knoflook, in heel dunne plakjes

1 takje peterselie gehakt

120 g sperziebonen

2 grote rode bieten, gekookt, geschild en

in repen van 5 cm

1 komkommer, geschild, in de lengte gehalveerd en

in dunne plakjes

1 krop sla, gehakt

1/2 groene paprika, zaadjes verwijderd en

in repen

200 g emmentaler, in blokjes (ik heb pecorino gebruikt)

zout en peper

 

 

Klop een dressing van de olijfolie, het critroensap, de mosterd en de knoflook en breng op smaak met zout en peper. Roer de peterselie erdoor.

Kook de sperziebonen 10 minuten in kokend water met zout. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Laat uitlekken, dep de bonen droog met keukenpapier en halveer ze.

 

Doe de bonen, rode biet, komkommer, sla, sjalot, groene paprika (paprika ontbrak in de sla hierboven) en kaas in een slakom, schep er een paar eetleperls dressing over en hussel door elkaar.

Dien meteen op, met de resterende dressing ernaast

img365299701341858362.JPG

Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...