Volkstuingroentje Posted August 13, 2012 Share Posted August 13, 2012 Ik zag een tijdje terug een recept in de krant staan, het is een recept van de franse driesterrenchef Alain Passard. Hij kookt met name met alleen groenten, nogal uniek in frankrijk. recept 4 personen: * 4 kleine bietjes* 3 a 4 bakjes rijpe bramen* 15 gram gezouten boter* 1 eetlepel sojasaus* 1eetlepel basalmicoazijn* blaadjes van 4 takjes (paarse) basilicum* 500 ml volle melk* de afgeritste bloemetjes van 1 takje lavendel (onbespoten!)* fleur de sel(/ gewoon zeezout ?) Borstel de bietjes zo nodig schoon onder de kraan. Kook ze in licht gezouten water in ong. 30 min gaar (afhankelijk van grote van biet). Laat ze in het kookvocht afkoelen.Laat intussen de bramen met de boter in een steelpan op laag vuur 7 a 8 minuten zacht worden. Plet ze vervolgens -hou het vuur laag- in de pan met een vork en voeg er sojasaus, azijn en basilicumblaadjes aan toe. Laat dit zo'n 4 a 5 min sudderen.Schil de nog lauwe bietjes (het velletje trek je er zo vanaf). Verhit de melk in een pannetje en schuim op met een garde, staafmixer of melkschuimer. Schenk de 'bramensoep'in diepe warme borden. Leg in elk bord een bietje -je kan de bietjes ook in mooie plakken snijden-. Schep de melkschuim erover en bestrooi met lavendelbloemetjes en ietsje fleur de sel. Heb het zelf nog niet gegeten, maar ben wel benieuwd! Genoeg moestuinders die zowel bieten, bramen als lavendel in hun tuin hebben. Quote Recentelijk gepromoveerd tot 'Moestuingeeltje' (na 5 jaar tuinieren)/i] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.