Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Gebreksverschijnsel of plaag op tomaten ?


Diet

Aanbevolen berichten

Hoi,

 

Heb van vorige week last van gekrulde bladeren (met soms gele plekjes in het midden) en vruchten met dovere vruchtwand (zo mat en ruw) die groen blijven en niet goed kleuren.

Het ras is Admiro, een vleestomaat dubbel geënt op onderstam Maxifort. Heel goede productie van gehad, maar sinds enkele weken, heel slechte zetting ook al is er nu voldoende licht. Planten krijgen voldoende water en serre wordt goed gelucht en toch krullen de bladeren zoals op onderstaande foto te zien is:

imag068429411344985584.jpg

 

BIj de eerste 9 bladeren, krulden de bladeren niet, dus er moet wel iets zijn maar weet niet goed wat juist phytophthora, Botrytis is het al zeker niet, heb ook geen last van schadelijke insecten op de bladeren.

imag068562811344985615.jpg

 

Weet iemand wat het zou kunnen zijn?

 

Mvg,

 

Dieter

Link naar reactie
Delen op andere sites

En heb je dan juist meer of minder meststoffen gegeven?

 

Wat ik heb gedaan:

Voor het planten, ALIPHOS Dicalcium Phospate (P= 18%, Ca = 25%) samen met gedroogde koe mestkorrels en blauwe korrel in de bodem vermengd.Alles goed onder gewerkt. Tuinbouwfolie over de grond gelegd, gaten in gemaakt en planten geplant en aangebonden. In deze fase s'morgens kleine druppelbeurt en wat later in de dag afhankelijk van hoeveelheid zon nog een druppelbeurt (gewoon regenwater) gegeven. Totdat de planten goed waren ingeworteld. Dan wat ammoniumsulfaat 21% mee gedruppeld om nog wat meer blad er aan te krijgen.Dan nadat er zo'n 3 trossen waren gezet. Potas (50%k2O, 43% SO3) mee gedruppeld. Na tros 5 op sommige vruchten, neusrot een beetje kalk mee gedruppelt zo'n 2-3 weken geleden. En tot vandaag druppel ik alleen maar regenwater met soms een beetje kieseriet in. Meeste planten zijn nu ook getopt. Volgend jaar maar is EC en Ph meter proberen aan te schaffen nu alles maar wat op gevoel. Bij tomaten best toch een Ec van 3mS met ondergrens 2,5mS (anders groeit het gewas te vegetatief, wat minder trossen geeft en te weelderige groei).

 

Nu al een tijdje geen voeding aan het mee druppelen, met idee dat er nog voldoende mineralen in de bodem zich bevinden voor uitgroei laatste trossen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...