Gwen Geplaatst: 28 januari 2014 Geplaatst: 28 januari 2014 Melk staat op kamertemperatuur, zo'n 18 graden. Het stremsel is tot eind april houdbaar en was een nieuw flesje. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 28 januari 2014 Auteur Geplaatst: 28 januari 2014 18 graden is wat laag... 22 graden is beter.Je maakt trouwens een creamcheese met rauwe melk? De recepten die ik ken, gebruiken altijd goed verhitte (en weer afgekoelde) room (al dan niet half-half) Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Gwen Geplaatst: 28 januari 2014 Geplaatst: 28 januari 2014 Moet ik de pan dan op een laag vuur zetten op een warmhoudplaatje? Quote
Jorieke123 Geplaatst: 28 januari 2014 Auteur Geplaatst: 28 januari 2014 Waar heb je het recept vandaan? Ik vrees dat 36 uur wel heel lang is om er nog wat mee te kunnen. Je zou de pan in een bad met warm water kunnen zetten, en dan een beetje spelen met de temp. De melk/room koelt eerst het water wat af, en dan warmt het water de melk weer op, etc. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Gwen Geplaatst: 28 januari 2014 Geplaatst: 28 januari 2014 Dan ga ik dat als laatste proberen. Wat een gedoe . Dank voor je tips. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 28 januari 2014 Auteur Geplaatst: 28 januari 2014 Is er al verbetering? Ik heb net weer een brandnetelkaas gemaakt. De vorige was te hard geworden. Wel lekker, maar niet fijn om plakjes van te snijden. Die had ik ingewreven met zout, in plaats van een pekelbad. Met een pekelbad wordt het toch beter. Oh en er staat weer een liter melk te veranderen in yoghurt Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Erny Geplaatst: 28 januari 2014 Geplaatst: 28 januari 2014 Kan die yoghurt ook besteld worden voor de mtfd... Quote
Jorieke123 Geplaatst: 28 januari 2014 Auteur Geplaatst: 28 januari 2014 Ik kan wel een ladinkje maken, zat ook te denken om rauwe volle melk neer te zetten voor de lunch. Of heb je liever kwark? Geen magere kwark/yoghurt hoor! Ik maak het van volle melk (de kaas ook) Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Erny Geplaatst: 28 januari 2014 Geplaatst: 28 januari 2014 Ik ben eigenlijk juist wel heel erg benieuwd naar eigengemaakte yoghurt... dat zou totáál anders moeten smaken... Kan zelf wel een leeg emmertje meenemen... (zo één van de Turkse Yoghurt).Enne... ik doe niet aan mager... Quote
Jorieke123 Geplaatst: 28 januari 2014 Auteur Geplaatst: 28 januari 2014 Ik moet nog een paar keer door-enten voordat hij wat zuurder wordt. Vind ik zelf wel lekker namelijk. Je neemt steeds wat schepjes van de yoghurt, om weer een nieuwe portie te maken. Ik heb het een hele tijd niet gemaakt, weinig tijd en dan vergat ik dat bakje yoghurt achter in de koelkast... Dus ik ben weer begonnen met een nieuwe cultuur, namelijk de Lactoferm Bifidus cultuur, met bifidus bacteriën. Van www.levenvanhetland.nl . Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Erny Geplaatst: 28 januari 2014 Geplaatst: 28 januari 2014 Door deze uitzending: http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2013/afleveringen/19-09-2013werd ik wel erg nieuwsgierig naar de échte yoghurt... Er is een stukje waar een Turkse moeke zelf even een portie maakt. Het recept geven ze ook aan de rechterkant op die pagina. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 28 januari 2014 Auteur Geplaatst: 28 januari 2014 Ja die heb ik ook gezien ja. Ik had alleen het recept nog niet eerder gezien. Dat ga ik dan ook eens proberen. Ik heb nu zo'n simpel machientje die het bakje yoghurt op warmte houdt. Ons huis koelt namelijk nogal af 's nachts. Maar als ik hem overdag maak... en goed inpak.. scheelt stroom.Dat koken van de melk is nieuw voor me... Zo lang koken, maar daarna weer je vinger er in voor nieuwe bacteriën Ik verhit het tot 83 graden. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Jorieke123 Geplaatst: 28 januari 2014 Auteur Geplaatst: 28 januari 2014 Oh, ik moet wel nog even melden dat ik heel blij ben met de kaasvorm die ik van Thea kocht. Een paar moestuinforumdagen geleden. Ik had het idee opgevat om er nog 1 bij te kopen van dat formaat, met diezelfde microgaatjes, maar die zijn echt niet te betalen! En het is juist zo fijn dat ik met deze vorm geen kaasdoek nodig heb. Dus: Nogmaals bedankt Thea! Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
thea Geplaatst: 28 januari 2014 Geplaatst: 28 januari 2014 Ik maak de yorgurt altijd zo.Maar in een warmhoud pan. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Indy Geplaatst: 28 januari 2014 Geplaatst: 28 januari 2014 Wat voor pan is dat dan?Zoiets als de hooikist? Quote
Gwen Geplaatst: 29 januari 2014 Geplaatst: 29 januari 2014 (aangepast) Het geheel is nu te zuur en niet voldoende gestremd. Ik baal enorm van de schapenmelk. Echt zonde. Dat wil ik niet nog een keer. 27 november 2014 aangepast door Gast Quote
thea Geplaatst: 29 januari 2014 Geplaatst: 29 januari 2014 Warm houdpan van 1 of 2 lt valiia uit spain. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Jorieke123 Geplaatst: 29 januari 2014 Auteur Geplaatst: 29 januari 2014 Ja ik heb dat ook wel eens gehad toen ik net begon met proberen en testen. Een beste pan met melk, en de boel stremde maar niet. Gelukkig hebben wij altijd nog varkens die gek zijn op zure melk Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
thea Geplaatst: 29 januari 2014 Geplaatst: 29 januari 2014 Je hoef dat helemaal niet weg te gooen,je kan er karnemelk/boter van karnen.Dit is de basis voor karnemelk/boter. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
thea Geplaatst: 29 januari 2014 Geplaatst: 29 januari 2014 Ja hoor met de mixer laag en lang klutsen (30min) Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Gwen Geplaatst: 30 januari 2014 Geplaatst: 30 januari 2014 De boter is gelukt! Wel erg zuur. Dat komt denk ik doordat het spoelen met koud water zeer pijnlijk is voor mijn handen en daardoor niet alles eruit is gespoeld. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 19 februari 2014 Auteur Geplaatst: 19 februari 2014 Ik heb nu een paar keer yoghurt gemaakt in een pannetje, zoals op de website van de keuringsdienst. Alleen dan niet met gekookte melk. Maar wel goed verhitten en dan snel afkoelen. En dat gaat super De yoghurt is elke keer wat dikker en zuurder. Lekker! Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Esthe76r Geplaatst: 19 februari 2014 Geplaatst: 19 februari 2014 Leuk he om allemaal te doen, ik werk in een kazenmakerij en heb zelf zo`n setje staan, helaas nog niks mee gedaan. Wanneer de verbouwing klaar is wel mee beginnen. wel zachte kaas gemaakt en paneer. Dat is ook leuk om te doen en erg lekker dat paneer in recepten met kerrie poeder enz. De melk die ik van mijn werk meeneem zit een dikke laag room op en die ben ik keer op keer in laagjes gaan schudden in een beker. Resultaat een lamme arm en boter.Verder maak ik kefir ervan. Supergezond natuurlijk. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 22 februari 2014 Auteur Geplaatst: 22 februari 2014 Echt wel leuk om zo te prutsen en uit te proberen he? Ik heb in Engeland wat kaaswax besteld. Dus geen coating, maar wax. Dat kan je straks (na het eten van de kaas) ook weer smelten en dus hergebruiken. Getest op een fenegriek-, brandnetel-, en komijnekaas: De wax heb ik daarna in siliconen muffinvormpjes gedaan, zodat ze daarna weer makkelijker in een pan passen. Dat was met zo'n grote plak nogal lastig. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.