Gemma Geplaatst: 12 november 2013 Geplaatst: 12 november 2013 Hahaha nee paddestoelen niet gelukkig. Ik zet nog ff door! Quote http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
Elizabet Geplaatst: 12 november 2013 Geplaatst: 12 november 2013 Ik heb ook gestampt (met een pureestamper, dat wel) tot ik lamme armen had, maar ik had ook lang niet genoeg vocht van de kool zelf. En bij mij is t vocht ook wittig. Maar zolang t redelijk ruikt, ga ik vrolijk verder. Weggooien kan altijd nog. Quote elizabet.nl
RobO Geplaatst: 12 november 2013 Geplaatst: 12 november 2013 nou dames, stampen is niet echt de bedoeling hoor, sorry, beter gezegd is het kneuzen: wrijven en draaien tot de koolcelletjes kapot gaan en hun vocht vrijlaten we doen het hier zo: 1 kg kool heelfijnsnijden, 10 g zout eropstrooien in de zuurkoolpot, kneuzen door draaien en wrijven met de zuurkoolstampert totdat het een beetje sopt (zeg maar zoals us mams vroeger de was in de ketel heen en weer tsjompte..) 2e kg kool fijnsnijden , 10 g zout erop etc....tot de pot 3/4 vol is Quote
thea Geplaatst: 12 november 2013 Geplaatst: 12 november 2013 Ja ik doe het met de deegroller ,alleen roller op zijn kant. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
jasmin Geplaatst: 14 november 2013 Geplaatst: 14 november 2013 Ik heb zo'n houten vleeshamer van de Blokker, en stamp (en timmer) waar ik raken kan... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
thea Geplaatst: 14 november 2013 Geplaatst: 14 november 2013 Ja dat kan oook,heb ook nog een biefstuk hamer. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
RobO Geplaatst: 14 november 2013 Geplaatst: 14 november 2013 nou dames... 50 tinten aggressief... mag het een stukje minder? zeg, gewoon rustig kneuzen met een zuurkoolkneuzert...je moet zo'n kool toch ook een beetje verleiden om lekker zacht te worden... Quote
Erwin1964 Geplaatst: 14 november 2013 Geplaatst: 14 november 2013 Waar heb je die zuurkoolkneusert gekocht, Robo, zo'n ding wil ik ook wel Quote
thea Geplaatst: 14 november 2013 Geplaatst: 14 november 2013 Kan je ook zelf maken van een tak (Kersen) Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
RobO Geplaatst: 14 november 2013 Geplaatst: 14 november 2013 Waar heb je die zuurkoolkneusert gekocht, Robo, zo'n ding wil ik ook wel hier http://www.keukenkeramiek.nl/koolstamper.html Quote
Mibo Geplaatst: 1 december 2013 Geplaatst: 1 december 2013 Volgens mij zijn er een aantal mensen op dit forum die zelf zuurkool maken. Ik wil dit ook graag proberen maar vraag me af of de ontsnappende zuurkoolgassen erg sterk ruiken. Ik heb geen vorstvrije schuur waar ik het vat neer kan zetten en wil niet dat mijn woonruimte altijd naar zuurkool ruikt..... Quote
aalterse-willy Geplaatst: 1 december 2013 Geplaatst: 1 december 2013 Bij ons staat de zuurkoolpot, met waterslot, op een koele plaats in de keuken.Tussen een kast en een muur en zo ver mogelijk van de verwarming.Nog nooit iets geroken maar dat kan ook wel aan mij liggen. Quote Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.
RobO Geplaatst: 1 december 2013 Geplaatst: 1 december 2013 ja hoor, gaat prima, maar ik zou het de eerste 4 weken niet openendaarna ruikt het prima naar zuurkool Quote
Mibo Geplaatst: 1 december 2013 Geplaatst: 1 december 2013 Het is dus niet zo dat in die eerste 4 weken door het gisten allerlei kwalijk riekende dampen door het waterslot heen borrelen? Quote
RobO Geplaatst: 2 december 2013 Geplaatst: 2 december 2013 af en toe een blupje, wij vinden het wel gezellig , en niet onsmakelijkje hebt het minste last als de temperatuur redelijk constant is, een week of 2 twintig graden, daarna koeler zeg 12 graden Quote
Bazarie Geplaatst: 10 december 2013 Geplaatst: 10 december 2013 Zojuist mijn zuurkool geproefd. Moet toch zo'n schaaf of rasp aanschaffen. De kool is echt zuurkool geworden maar is een beetje grof en nog hard, knapperig. Als ik m langer laat staan wordt het dan zachter? De kool staat nu 7 a 8 weken. Quote
RobO Geplaatst: 10 december 2013 Geplaatst: 10 december 2013 ja, hij wordt nog zachter, maar ook zuurderals je m zo al lekker genoeg vindt kun je het zuren stoppen door m in te vriezen of heel koud weg te zetten, onder de 6 graden iig bij het verwerken tot maaltijd iets langer koken dan de nodige 10 minuutjes, kan ook, beetje Riesling erbij... Quote
Bazarie Geplaatst: 16 december 2013 Geplaatst: 16 december 2013 Bij mij staat de pot al 8 weken in de woonkamer. Met een goed waterslot ruik je niets. Alleen als je de pot opent dan ruik je de lekkere zuurkool lucht Quote
Mibo Geplaatst: 16 december 2013 Geplaatst: 16 december 2013 Is dat niet te warm, in de woonkamer? Quote
Bazarie Geplaatst: 16 december 2013 Geplaatst: 16 december 2013 Nou je moet m niet naast de verwarming zetten he Quote
Gemma Geplaatst: 21 december 2013 Geplaatst: 21 december 2013 Zuurkool gecheckt, ruikt niet fijn.. toch mislukt denk ik. Quote http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
thea Geplaatst: 21 december 2013 Geplaatst: 21 december 2013 Zuurkool al 2x gegeten.Schoonmama maakte het vroege ook.En het is goed gekeurd. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
RobO Geplaatst: 21 december 2013 Geplaatst: 21 december 2013 Zuurkool gecheckt, ruikt niet fijn.. toch mislukt denk ik. hoe lang staat ie? (geur wordt na een week of 8 pas lekker zuurkool) Quote
Gemma Geplaatst: 21 december 2013 Geplaatst: 21 december 2013 Vanaf 12 november...Ruikt een beetje als een volle baby luier..Lijkt mij niet goed. Quote http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.