thea Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 EEN RECEPT VAN FLANDRIA/Geert Van Der Bruggen Gevulde paprika met fijne groenten en tuinkruidenCategorie: HoofdgerechtKookniveau:Zorg ervoor dat het gehakt pittig gekruid is. Omdat de paprika op zich niet gekruid is, zal de scherpte ervan tijdens het bakken sterk afnemen. .Bewaar in je weekmenu;Voeg zelf een recept toeIngrediënten voor 4 personen 400 g gemengd gehakt 3 middelgrote rode paprika’s 1/2 venkel 1 grote ui 1 courgette 1 chilipeper 2 teentjes knoflook olijfolie 1 ei 2 eetlepels broodkruim ½ eetlepel Engelse saus 100 g gemalen belegen kaas peper en zout verse basilicum, tijm en rozemarijn 8 champignonsBereidingswijzeSnijd de venkel, de ui en de helft van de courgette in kleine blokjes. Schil de paprika’s met een dunschiller, snijd ze overlangs middendoor en verwijder de zaadlijsten. Laat 4 paprikahelften intact en snijd de rest ook in kleine blokjes. Snijd het chilipepertje overlangs door, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees zeer fijn. Snipper de lookteentjes. Verwarm olijfolie in een pan en stoof de groenten aan met de look en het pepertje. Doe het eitje, het broodkruim en de kaas bij het gehakt. Kruid met peper, zout , basilicum, tijm, rozemarijn en Engelse saus en meng er ook de gestoofde groenten doorheen. Vul de paprikahelften met het gehakt en zet ze op een ingevette bakplaat. Snijd de rest van de courgette en de champignons in flinterdunne plakjes. Schik die op de paprika’s om te versieren en werk af met een takje tijm. Bak de paprika’s ongeveer 15 minuten in een oven op 160°C. De paprika’s zijn gaar als er een helder sap uitloopt, wanneer je er op drukt. Recept: Geert Van Der Bruggen . Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.