Ga naar inhoud

Featured Replies

Geplaatst:

Riesling, pomme de terre d'Ardeche, carré de porc salé, saucisse fumée, oignons avec lard fumé, pommes

 

Dat is een gewone boerenhap in de Lorraine Greetje, niks bijzonders hier

 

Choucroute Premier 2013, comme une ange fait du vélo sur ma langue...

Een Fransman ligt in een deuk om deze uitdrukking..daar hebben ze nog nooit van gehoord( ze fietsen hier niet!)

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

krielaardappeltjes uit de oven met olijfolie, salie, rozemarijn, knoflook en tijm. En bloemkool met nootmuskaat en kaassaus

Geplaatst:

jet bedankt voor het relativeringsgehalte van het menu van rob0!

ik verdacht "opa rob0" al van valse hugenoten afkomst!

maar ik vind zijn etensbijdarge altijd zo heel grappig............

niet tegen hem zeggen,hé

kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!

http://guppedup.blogspot.nl/

Geplaatst:

Een Fransman ligt in een deuk om deze uitdrukking..daar hebben ze nog nooit van gehoord( ze fietsen hier niet!)

 

Ah, mais ouais, bien sûr, ça je sais .....

...het recept (beetje aangepast... 15 minuutjes zuurkoolkooktijd, 40 minuutjes casseler rib, geen knieschijf )

 

Mijn leesbril, mijn leesbril! vrouw waar is mijn leesbril!

Geplaatst:

In de Elzas en Lorraine koken ze de zuurkool minimaal 4 uur. Mijn buurvrouw had het vorige week voor me gemaakt en zei: smaakt prima hè, ik heb het korter gekookt(4 u. dus..samen met het vlees) Ik zal je zeggen de zuurkool smaakt naar niks( ze had ze ook maar 2 x afgespoeld... )

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

dommage...we spoelen nooit en koken kort alleen om de rieslingsmaak in de kool te krijgen (bij de kummel mosterdzaad jeneverbes die al in de pot zaten)

de zuurkool uit de pot is zo zacht (filderkraut) dat we het hier ook "rauw" eten op een broodje met schnitzel Smiley%20Cook.gif

Geplaatst:

ik kook de zuurkool nooit, snij hem wel fijn en dan zo hup door de aardappels stampen

kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!

http://guppedup.blogspot.nl/

Geplaatst:

kweeperen op siroop ( met witte port) en eergisteren ook rode kool met appelen en kweepeer...heel erg lekker

tomatensla nog uit de kas met basilicum al van de vensterbank.

frietjes van de Raja aardappelen.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Een paar happen borlottosoep. Niet te eten, heb de soep en dus de meeste bonen weg moeten gooien. Het was gisteren. Ik had eerst gehaktballetjes aangebraden, prei, uien, knoflook, specerijen en de voorgekweekte voorgeweekte borlotto's erbij, jawel, de hele oogst van 197 gram. Even laten roerbakken. Daarna water erbij gedaan. Even het vuur hoog gezet om het geheel weer aan de kook te brengen. Binnen tv gaan kijken in de veronderstelling dat ik het vuur zacht gezet had. Deur naar de keuken dichtgedaan (wat ik anders nooit doe). Dus niet geroken dat de boel lekker stond te verbranden. Weg soep, weg bonen. Vervolgens een paar olie- krenten- appelbollen van de kermis in de minioven opgewarmd en geprobeerd mezelf daarmee te troosten. Hetgeen niet lukte, maar ze smaakten wel beter dan de borlottosoep.

Geplaatst:

Net een lekkere roodlofsalade (roodlof, tonijn in/ met olie, uitjes, geitenkaas en zonnebloempitten) op:

 

14988a86397e11e3a84922000a1f8c0f_8.jpg

Instagram is wel leuk, maar de kleuren worden wel wat slechter

Geplaatst:

De eerste spaghetti pompoen uit de tuin met linzen, tomaten saus en chorizo

 

vooral die grote linzen zijn lekker

voor alle zaden en zaadjes http://www.aedoszaden.nl

plant veredeling, leuk jazeker kijk ook even hier: http://plantbreedingforum.eu/

Geplaatst:

spinazietaart met biertje

Geplaatst:

Grappig Ben, ik vind vooral de kleine linzen lekker

We aten stamppot van andijvie met spekjes

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Stamppot blaadjes, gebonden met bloem, melk, nootmuskaat, boter: sla*, tijm, bonenkruid, spitskool, nz spinazie*, aardappel biogold (soort bintje) met rauwkost erbij: komkommer^, tomaat, baziel, 1 blaadje bergmunt, chilipepertje nog groen, knoflook^. Daarbij een dubbele moot zalm van de grill.

 

* = uit de kas

^= uit de winkel

 

Even goedmaken van de verbrande borlottoprut.

Geplaatst:

Roti !!

Tenminste de tomaten, bonen, aardappel, knoflook, ui, peper en ei uit eigen tuin.

http://www.buitenthuis.blogspot.com

Rien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.

( St. Ignatus 1491-1556 )

Geplaatst:

@Appelvrouw, iedereen zo z'n eigen smaak he ? ik vind de kleine ook lekker, maar dan vooral die goed stevig blijven, er zijn ook die kleine die net als rode linzen kapot koken tot niets, ookal is een rode linzen soep best lekker maar dan eet je niet echt de linzen meer en zijn ze meer een verdikkings middel

voor alle zaden en zaadjes http://www.aedoszaden.nl

plant veredeling, leuk jazeker kijk ook even hier: http://plantbreedingforum.eu/

Geplaatst:

Dat snap ik! Ik bedoelde de Puy linzen...die koken niet tot pap.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

La soupe aux choux.

 

(kostelijke film met Louis de Funès, had hem ooit op video 2000, nl ondertiteld, zou die nog op DVD of zo te krijgen zijn met nl ondertiteling?)

 

Edit: opgelost

aangepast door Gast

Geplaatst:

we hadden snijbiet met oude geitenkaas, pasta met kaasvulling, zalm met wat boter en vissaus, augurkje, tomaatje. koekietoe

Geplaatst:

Boerenkool die 2 dagen in de vriezer is geweest..smaakte als vanouds!!

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Groene pannenkoeken (van Nieuw-Zeelandse spinazie) met kaas

Geplaatst:

Crosne, aardpeer, goudbes, jalapeñopeper, puntpaprika, zowel uit het vuistje als verwerkt in verschillende gerechten.

Geplaatst:

Eenvoudige Indische rijsttafel, waarbij alle groenten van de sajoer UET.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.