Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Featured Replies

Geplaatst:

Hallo allemaal,

 

Ik heb al heel wat afgezocht op internet over het wecken van andijvie, maar kan niet vinden wat ik zoek.

 

We eten de andijvie nu als stamppot of gekookt, maar ik zou het ook graag inwecken maar als ik google op andijvie wecken dan gaat het alleen over andijvie die ingelegt wordt met heel veel zout en ik wil geen zoute andijvie

 

Kan ik gesneden verse andijvie ook gewoon even blancheren en dan met kookvocht inwecken en zo ja hoe lang heeft het dan nodig in de weckketel?

Geplaatst:

ben je niet bang dat het snot wordt als je het zo lang moet koken? (een half uur is toch meestal het minste wat je het moet wecken)

Geplaatst:
  • Auteur

Ja daar was ik ook al bang voor, maar zou een half uur genoeg zijn en welke temperatuur?

Als ik toch bezig ben kan ik natuurlijk altijd een potje proberen en er na een half uur uithalen of zou het dan al helemaal prut zijn?

 

Ik ben pas net begonnen met wecken, de sperziebonen en snijbonen zijn prima gelukt

Nu nog even oefenen met andere groenten en fruit

Geplaatst:

Ik kan in mijn weckboek niets vinden. Mijn gevoel zegt me dat het helemaal tot moes kookt. Maar probeer gewoon een half uur bij 90 graden.

Geplaatst:

Hoi,

in een heel oud boek staat een richtlijn:

Andijvie wassen, snijden en ongeveer 30 minuten koken tot het blad geheel geslonken is. Flessen vullen tot 3 cm. onder de rand, goed aandrukken, volgieten met kookvocht en dan anderhalfuur steriliseren.

Hoop dat je er iets aan hebt.

Groetjes phili

Geplaatst:

snot/moes.

Overnachten nabij het Lauwersmeer.

  • 2 jaar later...
Geplaatst:

Sommige groentesoorten kun je beter invriezen. Andijvie is er een van. In niet te grove stukken snijden, 1 minuut blancheren en meteen daarna in ijskoud water dompelen. Goed uit laten lekken en dan invriezen. Wanneer je het wilt gaan eten kan je het zonder te ontdooien met een kopje water gaan bereiden zoals gewone gekookte andijvie.

Geplaatst:

mischien ot maar wij kweken groenlof voor de winter in plaats van andijvie

blijft lang staan (dit jaar t/m maart en het was toch een nachtje -5) en smaakt prima

  • 7 jaar later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.