Geplaatst: 17 december 201212 j Dag allemaal, Ik heb een vraagje, ik spaar altijd potten voor het inmaken van Komkommers en augurken en tomaten. Ik gebruik altijd gewone groentenpotten van bijvoorbeeld Hak. Maar nu hebben ze van Hak ineens potten met een ander deksel, het is eigenlijk een dop met een losse ring, die samen een deksel vormen. Hier kun je zien wat ik bedoel: Nu zit ik met openmaken van de 'oude' deksels altijd te tobben, ze zitten vaak muurvast. Zal dat met deze deksels minder zijn? Zijn ze uberhaupt wel geschikt om groenten in te maken? Weet iemand er meer over? hoor het graag! gr Anton In een groen, groen, knollen, knollenland...
Geplaatst: 17 december 201212 j Ik weet het niet Antoine, ik vroeg me hetzelfde af. Misschien moeten we wat jam maken en zien of de pot weer vacuüm klikt? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 17 december 201212 j Ik heb er frambozenjam in zitten,gaat prima.Ze gaan net zo vaccuum als gewone potjes,en er schimmelt niets. Ik heb deze nog niet (weer) open gemaakt,maar ik heb er ook courgettes in zoetzuur in gemaakt,en die gingen weer net zo fijn open.
Geplaatst: 17 december 201212 j Auteur Ok Indy, dat is duidelijk, dan ga ik ze ook maar sparen. Wel op jou verantwoording hé? Stel je voor dat alles mislukt, ga ik eerst maar een keer iets oefenen iig bedankt Gr Anton In een groen, groen, knollen, knollenland...
Geplaatst: 17 december 201212 j Het is bekend dat de oude typen moeilijk opengingen omdat het vacuüm de deksel vast zuigt. Een gaatje in de deksel prikken was de oplossing. Je kon het nu makkelijk losdraaien, maar niet meer hergebruiken, althans niet duurzaam. Ik kom het nieuwe type nog niet vaak tegen. Ervaring met wecken heb ik eigenlijk niet, vraag me af of je de pot tot aan de rand moet vullen, of dat er juist wat lucht bij moet, het lijkt me weleens leuk.
Geplaatst: 17 december 201212 j Ja ik heb al een aantal lege in de kast staan,maakt makkelijk open hoor ideaal vind ik ze. ik bewaar lege potten om er vet in te doen en dan in te leveren,
Geplaatst: 18 december 201212 j @jeanne, het gaat hier om het inmaken van groenten/fruit met gebruik van deze 'nieuwe' hak deskels.
Geplaatst: 18 december 201212 j Auteur Ja ik heb al een aantal lege in de kast staan,maakt makkelijk open hoor ideaal vind ik ze. ik bewaar lege potten om er vet in te doen en dan in te leveren, huh? Ik maak groenten in En geen vet... (wel een goed id trouwens, ik zit altijd met plastic zakken te tobben.... ) ik koop wel even een komkommer uit de winkel en maak die even in, dan heb ik een goed testcase iig bedankt! gr Anton In een groen, groen, knollen, knollenland...
Geplaatst: 18 december 201212 j Ja Jorg dat weet ik,wilde alleen maar laten weten dat ze echt makkelijk te openen zijn, en ja frituur vet, en jus, en die kan je dan inleveren.
Geplaatst: 18 december 201212 j Ik ben deze hakdeksels nog niet tegen gekomen. Klopt het dat ze net zo in elkaar steken als de weckpotten van Leifheit?http://www.leifheit.de/nl/leifheit/producten/produktdetails-nl/kategorie/clevere-kueche/produkt/einkochglaeser.htmlDaarvan krijg ik de binnendeksels over het algemeen niet zo best los, zo goed zijn de potten vacuum getrokken.Tegen de tijd dat ik die los heb is het binnendeksel vaak te krom om nog een keer te gebruiken.(Van die sluiting wordt trouwens gezegd dat je de binnendeksel maar één keer mag gebruiken.)
Geplaatst: 19 december 201212 j Ik heb er drie gevuld met jam staan. Of eigenlijk, had, want twee zijn er al op. Vorige maand eentje met zelfgemaakte zwarte bessenjam opengemaakt, die jam heb ik begin juli 2012 gemaakt, was nog prima.
Geplaatst: 18 januari 201312 j Hoi, De deksels zijn gemaakt om onder hoge druk (dus niet via de kookmethode van 100 graden Celsius, maar hoger) werkzaam te zijn.Ik heb 2 weken terug appelcompôte gemaakt (15 minuten in de snelkookpan met de lage druk). De deksel sluit prima. Voorwaarde is wel een langzame afkoeling in de snelkookpan, net zo lang to de druk in de pan gelijk is aan de omgevingstemperatuur. Doorgaans een half uur tot 3/4 uur. De compôte was niet kapot gekookt, zag er keurig uit. Het deksel is nog steeds licht ingedeukt, dus sluit nog steeds.Inmiddels zijn vrienden en kennissen voor mij deze hakdotten +deksel aan het sparen. Bye, Jan Velde
Geplaatst: 18 januari 201312 j ....... Klopt het dat ze net zo in elkaar steken als de weckpotten van Leifheit?http://www.leifheit.de/nl/leifheit/producten/produktdetails-nl/kategorie/clevere-kueche/produkt/einkochglaeser.html........)Volgens mij is het principe gelijk, alleen die van Hak kun je niet uit elkaar nemen. Deksel blijft in de schroefring zitten, kan dus ook niet op de pot blijven zitten. Heb er ook één in gebruik op een jampot, sloot perfect (nog niet geopend). Mvrgr. CorvKhttp://www.rotsplantenvereniging.net/http://delangstraat.groei.nl/
Geplaatst: 18 januari 201312 j Afgelopen week een potje met zo'n dekseltje open gemaakt waar courgette in zoet/zuur zat.Was in augustus gemaakt,en is prima geconserveerd gebleven.
Geplaatst: 5 februari 201312 j Goed te horen, ik vroeg me ook af of de potten met nieuwe deksels te gebruiken zijn voor jam e.d. Frituurvet giet ik terug in de fles en breng het dan weg.Jus giet ik in een leeg melk- of frisdrank pak, laat het stollen, vouw het een aantal keren om en laat het dan voorzichtig in de kliko zakken. Groetjes,Monique
Geplaatst: 7 februari 201312 j Hoi, Ook ik heb al meerdere potten gevuld staan met deze deksel. Van de week de eerste keer bietjes uit deze pot gegeten en ze waren heerlijk!
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.