yvan_be Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 Het is nog wel vroeg op het jaar, maar ala. Krielaardappelen zijn het ganse jaar door verkrijgbaar in de supermarkt, maar ze zijn peperduur en de kwaliteit is niet altijd je dat. Ik stop dus elk jaar een grote hoeveelheid krielaardappelen (een paar emmers) in de diepvriezer. Niet zo lekker als vers, maar wel goed bruikbaar.Bovendien gratis: ik ga ze elk jaar rapen op de akker eens de rooimachine gepasseerd is. Als beleefde mens vraag ik altijd eerst of het mag. Er heeft nog nooit iemand "nee" gezegd.Ik schil ze met een kleine schilmachine, blancheer ze 2 - 3 minuten in kokend gezouten water. Uit laten lekken, voorbakken in een goede maisolie tot ze net bovendrijven. Laten afkoelen, in zakken en in de diepvriezer. Door het voorbakken in olie kleven ze nauwelijks aan elkaar.Ook inmaken kan, maar dat gaat alleen goed met vastkokende rassen, tenzij men puree wil, of bijvoorbeeld aardappelen als soepbinder. Dan kan je je natuurlijk de vraag stellen of een aardappel zoveel moeite waard is. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.