Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Blauwe bes nog verplaatsen?


sokrates

Recommended Posts

Ik heb vorig jaar vier bessenstruiken gepland, maar door toch voor een andere tuinindeling te kiezen wil ik op die plek, of eigenlijk er pal naast, eigenlijk dit jaar bonen zetten. Vanwege de verschillende grondeisen (bonen houden van een hoge Ph, blauwe bessen juist van een heel lage), wil ik die struikjes toch nog maar verplaatsen naar een plekje naast de perenboom, waar ze iets beschutter (halfschaduw) en niet in de weg staan. Er zitten al bloemknopjes in, nog niet zo gek veel blad. Kan ik ze nu nog verplaatsen, of heeft dat een te negatief effect op de opbrengst?

Link to comment
Share on other sites

Jawel, dat kan een negatief effect op de opbrengst hebben, maar of dat zo erg is ? Het kan nog wel denk ik, ruim , heel ruim uitsteken, en vooral de kluit aan de oppervlakte proberen heel te houden en overbrengen naar het gat wat je van te voren reeds gemaakt en klaargemaakt hebt ( gelijk erin , niet meer te veel bewegen moeten met de hele handel ) . Na verpoten goed wateren , en een dag of wat later nog een keer of wat.

Link to comment
Share on other sites

Ik geloof ook dat blauwbessen vooral oppervlakkig en breed wortelen, en niet zo diep. Hou daar zeker rekening mee wanneer je ze uit de grond haalt.

 

En knal meteen een serieuze lading turf en Osmocote korrels in de grond waar je ze gaat plaatsen. Gaan ze zeker graag hebben!

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor de tips. Ik heb de bessen inmiddels verplaatst. Eerst gaten gemaakt en wat zure potgrond in gedaan, toen verpoot met ruim nieuwe grond en veel water. Daarna gemulcht met redelijk gecomposteerd conifeer snoeiafval wat ik nog van vorig jaar had liggen. Afwachten nu...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...